• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Продължават протестите срещу високите цени на горивата и ниските доходи

Продължават протестите срещу високите цени на горивата и ниските доходи

/КРОСС/ Недоволни от управлението старозагорци излизат тази вечер в 18:00ч. на нов протест с категорично настояване за оставката на кабинета „Борисов 3“. Действията им се очаква да бъдат подкрепени и от група протестиращи от Казанлък, съобщава БНР.

С протестен митинг-концерт тази вечер в 18 часа недоволни старозагорци ще поискат оставката на цялото правителство.

Това обяви организаторът Стилиана Иванова. По думите й правителството, не е пожелало да чуе гласа на своя народ и затова трябва да се оттегли. Оставката на Валери Симеонов не е достатъчна, категорична е Иванова:

"Това е прах в очите на хората. Нито тези стотинки, които свалиха от горивата, нито - както го нарекоха доста хора в медийното пространство - това, че един бушон е паднал, изобщо не ни топли. Ние се борим за изгърмяване на цялото табло, ако мога така да се изразя", каза тя. 

В Сливен и тази седмица ще продължат протестните действия срещу високите цени на горивата и ниските доходи. Протестът е под наслов „Един народ срещу системата“. Той се организира в социалната мрежа, а началото му е обявено за 18.00 часа.

Според организатора на протестните действия Валентина Василева е възможно днес да се появят провокатори, които да застрашат мирния протест. Тя обяви, че организаторите са инструктирани да не допускат провокативни елементи сред протестиращите:

“От вчера се започна с провокациите. Ние сме призовали хората да бъдат единни, да се обръщат към координаторите на протеста и в никакъв случай да не реагират на призиви на хора, които не познават“, каза тя.

Василева каза още, че след като се съберат хората на площад „Хаджи Димитър“, ще се вземе общо решение дали да се прави автошествие, или пеша да преминат по главната улица на Сливен.

Миналата седмица на два пъти протестиращите успяха да затруднят движението на основното кръгово кръстовище в града „Розова градина“, чрез пешеходен флашмоб.

Жители на Ловеч излязоха пред сградата на областната администрация на мирен протест срещу обедняването и ниския стандарт на живот в града и в страната. 

Протестиращите настояха за смяна на политическата система и за по-високи доходи.

"Да има референдуми. Целият български народ да си даде мнението, а не група управляващи да определят бъдещето на България", каза протестиращ.

"Може ли с 250 лева да живее един пенсионер? Искаме да се промени цялата система", допълни присъстваща на протеста гражданка. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ДА ХОДЯТ ПРЕД ЛУКОЙЛ И НАЧАЛНИКА ИМ ЗА ЦЕНООБРАЗУВАНЕ

20.11.2018 06:26:20

Анонимен

НИНОВИТЕ ВИЗИОНЕРИ

19.11.2018 22:19:41

Анонимен

Дебил до дебила, насъбира се сила и бедствие става. Пропада държава "суверена" дебил щом така е решил - "мажоритарно", "контра елитарно",

19.11.2018 19:56:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.