• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Журналистът от Нова тв Богомил Грозев ще връща блясъка на Стария град

Журналистът от Нова тв Богомил Грозев  ще връща блясъка на Стария град

/КРОСС/ Общинският институт „Старинен Пловдив" от днес има нов директор - журналистът от Нова телевизия Богомил Грозев, който бе представен официално на екипа на института лично от Кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Заедно със заместник-кмета по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, на срещата в Балабановата къща дойдоха всички работещи, които имаха възможност да присъстват, без да нарушават графика на обектите, стопанисвани от „Старинен Пловдив". След представянето, Богомил Грозев даде първия си брифинг за журналисти, а след това бе въведен в кабинета си в Управлението на Старинен Пловдив, където получи и символичния ключ, с който отключи стаята с посланието да се „Отключат хубави и смислени дела за доброто на Стария град и неговото развитие занапред".

„Знаете, че обичам много Стария град. Той е в сърцето ми. С Богомил се познаваме отдавна и намерихме много общи теми. Казах му да си помисли и му благодаря, че прие поканата и предприе тази крачка в живота си. Той носи Стария град в сърцето си и съм сигурен, че ще се справи. Желая на вас и на него успех и в най-скоро време за станем свидетели на първите резултати. Насреща съм. Ще помагам с каквото мога. Старият град е в сърцето ми. ", каза при представянето Кметът Здравко Димитров.

„С Богомил Грозев водихме няколко пъти разговори, разказах му много за Стария град и видях, че имаме еднаква визия. Предстои да направим един добър анализ, предстои ни много работа.. Още утре при мен правим среща с екипа, за да видим кои от сградите паметници на културата в Стария град могат да кандидатстват за финансиране в Министерство на културата по отворената покана в момента. Богомил стои с лицето си и съм сигурен, че ще бъде добро лице, ще работим в екип, ще се допълваме, ще работим в партньорство, за да печели Стария град. Екипът е страхотен: двамата заместник -директори Рая Маринова и Елена Кантарева, които няман нужда от представяне, изтъкнатия археолог Мая Мартинова, отговаряща за експозиционната и фондова дейност, Юлиана Йорданова - ръководител отдел Маркетинг и реклама, Донка Налбантова, отговаряща за културните политики, Гергана Костадинова - ръководител на отдела за административно -правно обслужване и финансово-стопански дейности. "Старият град е спящата красавица, време е да я събудим", заяви заместник-кметът Пламен Панов.

„Имам сърце за Пловдив, той ме плени като уникално магнетично място. Разбрах смисъла на думата "айляк". Познавам кмета, той има воля да промени нещата. Искам хората да говорят за Стария град. Не ми е писнало от журналистиката, но приех едно ново предизвикателство", обясни и самият Грозев. „Искам Старият град да се превърне в най-оживеното място на Пловдив. Така че, когато софиянци станат в събота сутрин и си зададат въпроса „какво ще правим днес", да си кажат: „до Пловдив е само час и половина, хайде да ходим в Стария град".

Той помоли да му бъде даден кредит на доверие, за да навлезе в новото поприще преди да обяви конкретната си стратегия за развитието на Стария град. Грозев обаче бе категоричен, че няма да има промени в екипа. „Те са невероятни специалисти. Имам страхотни колеги като Елена Кантарева, Рая Маринова и Мая Мартинова. Не предвиждам никакви промени", обясни той. Имам идеи и знам как да кача Стария град там, където му е мястото. Това е едно голямо предизвикателство, защото Старият Пловдив е богатство за България, не само за Пловдив и аз ще разчитам на подкрепата ви.

Богомил Грозев работи дълги години в екипа на Нова телевизия - от 2013 г. Преди това има повече от 13 години журналистически стаж в Дарик радио, списание "Тема", вестник "Сега" и вестник "Банкер", докато не открива, че телевизията е неговото призвание.

Следват 6 години в bTV, където за пореден път затвърждава журналистическия си талант и бързо се доказва със задълбочените си икономически материали, живи включвания от бедстващи райони, както и с отразяването на теми в областта на строителството и транспорта. В ефира на NOVA, освен лице на сутрешните новинарски емисии, продължи да бъде на мястото на събитията и да прави зрителите свидетели на най-важното за деня.

Богомил Грозев е един от продуцентите на филма „Завръщане", в чието финансиране участва и фондация „Пловдив 2019", организатор на Европейска столица на културата. Филмът разказва пловдивска история и е сниман почти изцяло под тепетата - в Стария град и в кв. Капана. Той бе най-гледаният български филм за изминалата 2019 г.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.