• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Избраха картината, която ще бъде подарена на папа Франциск

Избраха картината, която ще бъде подарена на папа Франциск

/КРОСС/ В Раковски приключи конкурса и бе избрана картината, която ще бъде подарена на папа Франциск при посещението му в града в началото на май.

В надпреварата се включиха осем местни самоуки художници, като темата бе с различни похвати и техники да се пресъздаде площада и църквата "Пресвето Сърце Исусово".В петък всички творби участващи в своеобразния пленер бяха подредени и показани в читалище "Св.Св.Кирил и Методий", а специална анонимна анкета определи творбата-победител. На първо място с 25 гласа бе избрана творбата на Бойчо Котов, класираната на втора място картина на Георги Плавков събра 20 гласа.
„За нас посещението на пресветия отец в нашия град е голямо събитие и голяма чест", сподели пред журналисти победителят Бойчо Котов. Той каза още, че е използвал няколко вида техники, а изработването на картината му е отнело около месец. Голяма чест за мен, е че моята творба бе избрана за подарък на папата. Бих искал той да благослови града и да се помоли за здраве и берекет", допълни той.

Приготовленията за посрещането на папа Франциск са към края си, ремонтирани са ключови улици в града, освежени са и сгради, работи се и по пролетното почистване на града, каза кметът на Раковски Павел Гуджеров.

Визитата на главата на Римокатолическата църква в България ще бъде от 5 до 7 май, като програмата му включва посещение в град Раковски и София. Веднага след това папа Франциск ще отпътува за Скопие, като балканската му обиколка включва и посещение в Румъния в края на месеца.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.