• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

До края на октомври става ясно дали ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” е изпълнен качествено

До края на октомври става ясно дали ремонтът на ул. „Граф Игнатиев” е изпълнен качествено

/КРОСС/ Очаква се до края на месеца да приключи оценката на експерти от Университета по архитектура за ремонта на улица Граф Игнатиев в столицата. Тя беше поискана от кмета Йорданка Фандъкова, за да се установи има ли пропуски в работата на Строителния надзор, след съмнения за качеството на използваните материали при реконструкцията на улицата в центъра на града, съобщава btv.

„Към момента с професор Димитър Назърски, с който реално водим кореспонденция, сподели, че към момента отговарят на необходимите изисквания. Те притежават съответните сертификати за качество. Всеки един материал, който се влага на „Граф Игнатиев”, се подлага на още един допълнителен тест – лабораторен, който  доказва тяхната здравина и устойчивост в метеорологичните условия”, заяви заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев по време на инспекция на ремонта на улица „Солунска”.

Стана ясно, че релсовият път по улица „Граф Игнатиев” вече е завършен. В момента се работи по контактно-кабелната мрежа и поставянето на настилките.  На обекта работят активно над 200 души. Крусев допълни, че зависи от метеорологичните условия дали ремонтът ще приключи в срок.

Представител на фирмата-доставчик също е посетил обекта и е инспектирал материала, който се поставя около релсовото трасе на улица „Граф Игнатиев”, без да открие несъответствие в качеството.

Спорното качество на ремонта извади софиянци на протест с искания за оставки,както на столичния кмет Йорданка Фандъкова, така и на заместник-кмета по транспорта Евгени Крусев.

След разследване на bTV, което показа нередности при обществената поръчка за ремонт на релсовото трасе по ул. „Граф Игнатиев“, изпълняван от „Джи Пи Груп“, неговата оставка поиска и гражданска организация. 

Такава му беше искана и два пъти за последните три седмици от част от общинските съветници в СОС заради ремонтите в столицата.

Днес той отново потвърди, че не смята да се оттегли от поста си.

„Това, което можем да отговорим на такъв вид изявления, било от общински съветници, било от политически партии, е само и единствено с работа. Така че правим всичко възможно, като възложител, да си свършим максимално добре работата и съответно очакваме от всички други ангажирани звена да си вършат максимално качествено работата”, коментира Крусев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.