• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Вътрешният министър връща командированите полицаи от границата

Вътрешният министър връща командированите полицаи от границата

/КРОСС/Експерти от няколко ведомства започват работа по план за справяне с бежанския поток през границата с Турция.

След катастрофата край граничното село Горно Ябълково, при която загина полицай, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков изрази намерението да изтегли от границата полицаите, командировани от вътрешността на страната. Става дума за около шестостотин души, които трябва да бъдат заменени със седемстотин временно назначени местни служители.

От военното министерство отказаха да отделят персонал, но изразиха готовност да продължат логистичната подкрепа поне до изграждането на преграда по границата. Вицепремиерът Меглена Кунева даде срок на ведомствата да изчистят разногласията си в срок до две седмици.

Спор между МВР и МО няма. МВР трябва да потърси съдействие и на други институции в тежка ситуация. Имаме нужда от временно съдействие. Очевидно е, че липсва униформена полиция, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия вътрешният министър Веселин Вучков. 

До края на другата седмица всички командировани полицаи се прибират по своите районни управления и продължават да работят това, за което са назначени, категоричен бе той и допълни: От тук нататък въпросът е как да засилим капацитетът по границата, как безопасно да я охраняваме.

Министър Вучков е убеден, че трябва да продължи изграждането на оградата на българо-турската граница, която той обаче предпочита да нарича инженерно съоръжение.

Той предлага да бъдат назначени още 700 души гранични полицаи. Но това ще отнеме време. Ще дойде лято и едва есента те ще започнат патрули по българо-турската граница, каза министърът.

"Основният бежански поток за Европа минава през нашата страна. Що се отнася за връщането на незаконните емигранти от Европа към страната ни, те няма да са 7500. Сигурен съм, че една европейска държава няма просто така да „изсипе" тези бежанци у нас. Смятам, че малко се преекспонира този проблем", коментира Вучков.

За 2014 г. са задържани около 6000 души нелегални емигранти, уточни той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.