• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Убиецът на българите в Чикаго го чакат пет доживотни присъди

Убиецът на българите в Чикаго го чакат пет доживотни присъди

/КРОСС/ 66-годишния Криштоф Марек, който извърши петорното убийство в Чикаго е с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Сред жертвите му са и трима български граждани. Повдигнати са му пет обвинения за убийство първа степен. Това съгласно законодателството на щата Илинойс означава, че ще му бъдат поискани пет доживотни присъди, тъй като в щата няма смъртно наказание, съобщават от българското МВР.

Министърът на вътрешните работи е командировал в Чикаго Георги Овчаров с цел оказване на пълно съдействие на местната полиция и защита на интереса на българските граждани. 

Задграничният представител на МВР в САЩ Георги Овчаров и Иван Анчев, генерален консул на България в Чикаго, проведоха работна среща със сержант Перес, водещ разследването на чикагската полиция по извършеното тежко криминално престъпление, при което загинаха трима български граждани. В рамките на срещата те се запознаха с актуалната информация и детайли по разследването.

На задържания е назначен  служебен  адвокат  и по негов съвет той не дава никакви  изявления по случая. Според водещите разследването българските граждани са станали невинна жертва на ментално нестабилен човек.

След обиска в дома му криминалисти са установили, че мъжът е имал мания за преследване и е психически нестабилен.

Овчаров уточни, че от самото начало на инцидента случаят се координира лично от министъра на вътрешните работи Младен Маринов и по негово разпореждане офицерът ни за връзка е командирован в Чикаго. Целта е оказване на пълно съдействие на местната полиция и защита на интереса на българските граждани, които живеят там. По думите му българската страна е  поела ангажимент да подпомогне разследването с извършване на необходимите проверки  чрез европейските служби за установяване на евентуално криминално минало или подобни прояви на извършителя на територията на Европа.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

маде ин бг

А австралийския брадат убиец в България е помилван и пуснат свободно да се изявява по медиите ! Нали искахте краварска демокрация, ред, соросоидална свобода - на ви сега една независима съдебна нагла власт - маде ин бг

16.10.2019 16:56:58

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.