• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Драгомир Стойнев към управляващите: Вместо да търсим отговори, продължавате да търсите разединение

Драгомир Стойнев към управляващите: Вместо да търсим отговори, продължавате да търсите разединение

/КРОСС/ Президентът е избран пряко от българските граждани и има право да бъде заедно с тях.

Декларация от ПГ на „БСП за България“

Уважаема г-жо председател,

Уважаеми народни представители,

Дълбоко съжалявам, че имаше толкова гняв в декларацията на ПГ на ГЕРБ и не считам това за необходимо и адекватно. Вчерашните събития трябва да ги разделим на две – шествието и освиркването. Считам, че шествието е право на българския президент и никой не може да му забрани той да участва или да води дадено шествие.

Той, уважаеми дами и господа народни представители, е избран пряко от българските граждани. Той има право да води български граждани, да бъде заедно с тях, да ги изслушва и да изразява тяхно мнение. При вас основният проблем е защо той не хвали правителството. Не приемам и обидите по адрес на участниците в това шествие. Неприсъщо е за народни представители и особено за политическа партия, която има амбицията да води тази страна, да се отнася с такова пренебрежение към български граждани. Ето за това разделение и за тази омраза, която вие насаждате в българските граждани, ние говорим и искаме да преодолеем.

Относно освиркванията – президентът призова да не се освиркват български политици на този ден. Уважаеми дами и господа, тук е въпросът, на който вие трябва да си отговорите – защо българските граждани ви освиркват.

Тук вината не е нито в президентската институция, нито в БСП – вината я търсете във вас, уважаеми колеги. Защото в държава, в която всеки ден има проблеми – екологични, здравословни, когато има проблеми с бъдещето на определени сектори, както и в сферата на енергетиката, хората негодуват. По никакъв начин обаче не мога да разбера тази ярост и злоба към една институция, която е единствената в страната с по-голям положителен рейтинг, отколкото отрицателен.

Говорите за разделението. Уважаеми дами и господа, спомнете си президента Плевнелиев, не искам в никакъв случай да използвам обидни думи към него, но той даде началото и начина, по който президентската институция работеше в един период, в който той много рано свали доверието от едно правителство. Къде бяхте тогава вие да говорите за обединението на нацията? Тогава вас ви нямаше.

Президентът има право да води този марш, защото хората виждат, че той изразява това, което те мислят. Разбира се, че на подобни събития е недопустимо да има освирквания и аз считам, че президентът правилно реагира, като помоли гражданите да не освиркват. Но това, че се освирква даден министър се превръща в постоянна величина в политическия живот.

Вместо да търсим отговори тук, продължавате да търсите разединение. Вижте, врагът на държавата не е тук, не е нито в президентската институция, врагът е насаден от този несправедлив преход, който разби всички институции в държавата. Вместо да говорим за работещи институции, управляващите говорят за глашатаи, които да ходят и да викат сред хората.

На тези места трябва да има опитни и квалифицирани хора, които да не зависят нито от БСП, нито от ГЕРБ, нито от ДПС, а от българската държава. Не трябва в държавата да има само един човек, който да решава дали да има път, винетка, ток и вода. Това трябва да променим. Това няма да стане с декларации, насочени към една определена институция или към човек, който казва истината.

Трябва да проумеем, че имаме голям проблем. Дано наистина ни проблесне, че този проблем зависи от нашето единение, когато става въпрос за национални приоритети. Нашият национален интерес не зависи от това колко силно можем да плюем някого, а как можем в трудни моменти да си подадем ръка. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.