• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Страхотен Григор Димитров се класира сред най-добрите 4 на финалния турнир за сезона

Страхотен Григор Димитров се класира сред най-добрите 4 на финалния турнир за сезона

/КРОСС/ Григор Димитров вече е полуфиналист на финалите на АТП в Лондон. Първата ракета на България постигна втора победа в група „Пийт Сампрас" на финалния за годината турнир, който събра най-добрите осем тенисисти през годината в Лондон, и така си гарантира участие напред в надпреварата.

Този път българинът победи повече от убедително с 6:2, 6:0 Давид Гофен за само 1 час и 13 минути игра.

Така след отказването на световния номер 1 Рафаел Надал, който също беше в тази група, на практика няма как хасковлията да бъде изместен, не само от едно от първите две места, които дават право на участие на полуфиналите, а от първата позиция.

В последния мач от групата Григор Димитров ще се изправи срещу заменилия Рафаел Надал - Пабло Кареньо Буста, като от изхода от този двубой ще зависи и кой ще бъде негов съперник в следващата фаза.

От група „Борис Бекер" на полуфиналите вече се класира Роджър Федерер, а съперник на Григор Димитров ще бъде Александър Зверев или Джак Сок, като двамата ще решат това в директен сблъсък в последния кръг от груповата фаза.

"Има такива дни. Каквото и да докоснеш, се превръща в злато, особено в първия сет. Приятно е, когато това се случи на толкова голяма сцена. Движех се добре, направих много ретури, вярвах в ударите си. Бях концентриран. Играли сме доста мачове с Давид, които винаги си били оспорвани. Но днес наистина всичко ми се получаваше, има и такива мачове. Доволен съм. Целта ми беше да премина групата. Не съм тук, само за да участвам. Искам да стигна до края", коментира Григор Димитров след победата.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.