• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Заев се пита дали Груевски не е бил отвлечен

Заев се пита дали Груевски не е бил отвлечен

/КРОСС/ Публично поставям въпроса дали Груевски е напуснал доброволно Македония преди да бъде потвърдена присъдата му затвор, или може би е бил отвлечен. Очаквам Груевски и Унгария да дадат отговор, каза македонският премиер Зоран Заев, цитиран от агенция МИА, съобщава бтв.

Едно е ясно, че Никола Груевски е избягал с дипломатическа кола на Унгария. Започнало е двойно разследване, което трябва да установи как е избягал. Щом завърши разследването, МВР ще съобщи всички подробности, подчерта премиерът Заев.

Знаем, че Груевски е в Будапеща и тук няма дилеми. Очакваме да бъде екстрадиран и тук да изтърпи присъдата си затвор, допълни той.Уверявам гражданите, че ще направим всичко, което е от нашите компетенции Груевски да бъде екстрадиран и да изтърпи наказанието си в Македония. Няма да спрем, докато това не стане, категоричен беше македонският премиер.

Лидерът на сръбските радикали Воислав Шешел обяви в предаване по сръбска телевизия, че Никола Греувски е влязъл в Унгария през Сърбия.

„Нашият брат Никола Груевски отиде в братска Унгария през Сърбия. Когато се появи на сръбската граница го поеха сръбски четници и четнически байонети го охраняваха до /границата при/ Хоргош, а в 5 часа сутринта на 12 ноември той премина оттам в Унгария. Той премина през територията на братска Сърбия”, каза Шешел.

Европейската комисия се въздържа да оцени заслугата на Унгария за бягството на бившия македонски премиер Никола Груевски. Запознати сме, не коментираме незавършили съдебни процедури, заяви говорител на комисията.

Има неща, които са отговорност на националните власти, допълни говорителят по повод бягството на Груевски с унгарски дипломатически автомобил.

Пресата в Скопие пише днес, че бившият македонски премиер Никола Груевски още през септември е изтеглил всички пари от сметките си. Това е станало в периода, когато се очакваше Апелативният съд да вземе окончателно решение дали да го изпрати в затвора.

Информацията за изтеглянето на парите е неофициална. От Специализираната прокуратура официално потвърдиха, че няма какво да замразят, тъй като в момента Груевски няма пари и имоти на свое име, а банковите му сметки са на нула.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.