• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

"Политическа група 5" иска оставка на Крусев и Барбалов да поеме поста

"Политическа група 5" иска оставка на Крусев и Барбалов да поеме поста

/КРОСС/ Декларация от името на "Политическа група 5", която днес съпредседателя на групата инж. Симеон Славчев направи по време на заседанието на Столичният общински съвет: Уважаеми г-н председател, уважаема г-жо Фандъкова, уважаеми колеги общински съветници, Още на 3-ти октомври, тоест деня след като гражданите сигнализираха за некачествения ремонт на ул. Граф Игнатиев, "Политическа група 5" заяви, че иска да бъде поета лична отговорност за некачествените ремонти в София и за неефективното изразходване на обществените средства.

Исканането на оставката на ресорния зам.-кмет Евгени Крусев не е политически ПР, както чухме да се нарича принципното действие на "Политическа група 5".

Искането на оставката на Евгени Крусев е за цялостното му несправяне с транспортните и инфраструктурните проекти и проблеми на София, за които той пряко отговаря. Примерите тук са много: бул. Дондуков, бул. Константин Величков, бул. Васил Левски, тротоарите, велоалеята на ул. Раковска, както и много други, та се стигне до некачествения ремонт на ул. Граф Игнатиев, който преля чашата на търпението на столичани. Не случайно "Политическа група 5" поиска оставката на Крусев и тя не е само за некачествения ремонт на ул. Граф Игнатиев, а защото от както е зам.-кмет всеки инфраструктурен проект и обект завършва със сериозен скандал и обществен отзук.

"Политическа група 5" винаги в давала и конкретни предложения и решения и тук ще припомня, че още в началото когато Евгени Крусев стана зам.-кмет, предложихме да г-жа Фандъкова да се направи Експертен съвет по транспорт, който да се координира и да бъде под шапкатата на ресорния зам.-кмет. В Експерния съвет по транспорт ПГ5 предложи да влязат освен експерти по транспорт, граждански и неправителствени, а и преподаватели от всички университети, които имат отношение и се занимават с транспорт. Целта на Експертния съвет по транспорт е да разработват краткосрочно и дългосрочни политики, който СОС да обсъжда и приема.

Ако беше създаден експертния съвет нямаше да се стигне и до тези некачествени ремонти, защото превантивно щяха да бъдат предприети действия, в това число нормативни и контролни. За съжаление предложението на"Политическа група 5", въпреки че беше възприето от г-жа Фандъкова не се реализира. Така както не се реализира и предложението на нашата група бюджета на Столична община да се изработва и формира по нов начин, чрез който можеше да се планира краткосрочно и дългосрочно всяка една дейност, ремонт, реконструкция, приоритет и политика.

Разбира се както тогава, така и сега "Политическа група 5" има решение на проблема и го предлагаме на г-жа Фандъкова, а нейно е отново решението и отговорността, дали ще го възприеме и реализира. Нашето предложение е зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев да бъде отраненен незабавно, а на негово място до края на мандата дейността в направление транспорт да поеме зам.-кмета Дончо Барбалов, който до сега е доказал, че стриктно изпълнява всички срокове и задачи, като администратор.

Така няма да се налага да се прави контрол на контрола, защото г-н Барбалов отговаря пряко за бюджета на СО и ще може да налага контрол от първо лице. Ако не бъде остранен зам.-кмета Евгени Крусев, то лично кмета Фандъкова ще трябва да поеме отговорността за некачествените ремонти и неефективното изразходване на публичните средства в София.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.