• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

5 натурални лека при болно гърло

5 натурални лека при болно гърло

/КРОСС/ Болките от възпаленото гърло винаги съпътстват настинката и грипа. Въпреки че следваме съветите на специалиста и прилагаме нужната терапия, има някои натурални лекове, които могат да помогнат да облекчим по-бързо неразположението. Така например, хапване на чесън с храната, гаргари със солен разтвор или сода за хляб разтворена във вода, чай от лайка, са само част от тях.

Ехинацея и градински чай

Градински чай обикновено използваме в кулинарията, но също така трябва да знаем, че той се предлага и под формата на чай. Освен че има приятен вкус, градинският чай може да облекчи различни възпалителни състояния, което го прави и подходящ за болно гърло.

От друга страна, ехинацеята също се препоръчва при настинки и грип за повишаване на имунитета. Освен това, билката намалява възпалението и се бори с бактериите. Как да си помогнете при болно гърло? Не забравяйте да пиете чай от двете билки, но охладена отварата от тях може да ползвате за гаргара.

Кокосово масло

Кокосовото масло има редица ползи за здравето, включително намалява възпалението и дискомфорта при болно гърло. Според изследвания, тази суперхрана може да помогне в борбата с инфекцията, като действа успокояващо на лигавицата на гърлото.Добавяйте от него към чай, кафе, какао или хапнете малко количество от него. Внимавайте, защото в по-големи количества може да ви подейства слабително.

Чай от джинджифил

Джинджифилът е билка с противовъзпалителни и антибактериални действия, които могат да помогнат за облекчаване на възпаленото гърло, кашлицата. Ако страдате от болки в гърлото, пригответе си отвара от обелен корен от джинджифил. След като се охлади, правете гаргара с нея по няколко пъти на ден. Чай и отвара може да си направите като в 500 мл вода сложите едно малко парче от обеления корен. Нека ври 5-10 минути. Прецедете, добавете малко лимонов сок и мед и изпийте като топла напитка.

Здраво гърло с канела

Ароматна и с невероятен вкус, канелата е подправка богата на антиоксиданти, като има и антибактериално действие. Не пропускайте да я добавите към назначената ви от лекар терапия, когато сте с настинка или грип. Пригответе си златно мляко, топло мляко с мед и канела или ароматизирайте чая си с нея.

Корен от женско биле

Чудесна билка, с чиято отвара може да правите гаргара и така да намалите възпалителните процеси. Още за ползите за здравето от женското биле, може да прочетете тук.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.