• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/"Ципрас тласна Гърция към фалит", пише "Капитал дейли" и уточнява, че дори и да не преведе дължимата от нея сума на кредиторите в края на месеца, Гърция няма автоматично да изпадне във фалит, има процедури, които предвиждат цели две години, докато това стане факт.  

Водещото заглавие на "Стандарт" е цитат от изявление на гръцкия премиер Ципрас: "Банките в Гърция затварят днес". Няма страшно за България според родните банкери. Икономистът, проф. Боян Дуранкев, прогнозира в интервю за вестника, че вятърът от юг със сигурност ще издуха застоя в България."  

"Новинар" излиза с водещо заглавие "Гърция очаква колапса", България може да спечели от кризата. "Сега" съобщава, че Гърция се готви за банкова ваканция. 

"Монитор" предупреждава от първа страница, че се приготвя уиски менте с китайска есенция, химикалът се използвал и за различни мазила за отслабване.

"Гласят "Пирогов" и още 66 болници за продан", пише на първа страница "Преса". Коментарът на вестника е: "По примера на Костов, д-р Москов прави свои работно-мениджърски дружества". 

Заместник-министърът на здравеопазването, д-р Ваньо Шарков", заявява в интервю за "Труд", че могат да се продадат 350 болнични имота, които са неизползваеми от години от болниците като терени и сгради, за да се погаси част от дълговете.

"Държавата е похарчила милиард и 500 милиона лева, за да увеличи заетостта с едва два процента", пише "Сега". Оказва се, че субсидирането от държавата на нови работни места не е ефективно, но пък е скъпо. По темата пише и "Монитор" - безработните висшисти се реализират два пъти по-бързо от хората със средно образование, по-лесно намират препитание техническите кадри. "

24 часа" и "Труд" отделят централно място на конфликтите заради реформата в съдебната система. Според председателя на Асоциацията на прокурорите Евгени Иванов, прокурорите са подложени на натиск от силните на деня.  

В друго интервю за "Труд" с прокурора Стефан Милев се казва: "Крият автора на проектозакона за съдебната власт". 

Евродепутатът Емил Радев от ГЕРБ уверява, по повод преговорите за търговско споразумение със САЩ в интервю за вестник "Преса": "САЩ не могат да ни наложат да ядем пилета с хлор".   

Вестниците "Земя" и "Дума" отделят място на първа страница за заглавия, свързани с бъдещи фалити на малки фирми. Според "Земя", фалират малки ферми заради срива в изкупната цена на млякото, а млекодайните крави ще влязат в списъка на изчезващите животински видове. "Дума" пък предвижда фалити за хлебопроизводители заради очакваната по-висока цена на тока за индустрията. 

"Стандарт" напомня за предстоящото от сряда, 1 юли, повишение на пенсии и заплати и за това, че влиза в сила нова формула за изчисляване на социалните помощи за електро- и топлоенергия. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.