• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

И 23-годишен младеж от Гюргево е сред жертвите на нападението в Ханау

 И 23-годишен младеж от Гюргево е сред жертвите на нападението в Ханау

/КРОСС/ Младеж на 23 години от окръг Гюргево е сред жертвите на въоръженото нападение в сряда вечерта в германския град Ханау, съобщава Медиафакс.

Информацията беше потвърдена от кмета на село Сингурени Мариан Пътуляну, който заяви, че младежът живеел в Германия със семейството си от 7-8 години и работел в куриерска фирма.

"Потвърждавам, че е загинал. Говорих с родителите, с чичо му, който също е там (. . .) Шокирани сме!", заяви за Медиафакс кметът.

Министерството на външните работи на Румъния също потвърди, че един румънски гражданин е убит при нападението в Ханау.

Министерството поднесе съболезнования на опечаленото семейство и осъди категорично всеки акт на насилие и ксенофобска проява.

При нападението в Ханау, близо до Франкфурт, бяха убити 9 души на възраст между 21 и 44 години. Един румънец, няколко турци, един българин и един босненски гражданин са сред жертвите на атаката, според в. "Цайт".

Във фаталната нощ българинът Калоян Велков се оказва в едно от заведенията, станали мишена на нападателя. Днес сутринта бившата съпруга на Велков - Хариета Колева все още не бе уведомила сина си за смъртта на баща си, тъй като детето било изключително привързано към бащата.

Предполагаемият нападател, 43-годишен мъж, както и 72-годишната му майка, са открити мъртви от властите в един апартамент в четвъртък сутринта.

Разследването на германските власти показва, че оръжието на стрелеца е закупено от онлайн магазин през 2014 година. Това породи дискусии за затягане на мерките за търговия на оръжия в мрежата.

Политиците в Германия осъдиха случилото се. Ангела Меркел дори заяви, че омразата е отрова. През октомври миналата година също имаше престъпление с расистки мотив - тогава уби двама души в град Хале. Той отново беше с крайнодесни възгледи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.