• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Противозачатъчно хапче за мъже премина успешно клинични изпитания

Противозачатъчно хапче за мъже премина успешно клинични изпитания

/КРОСС/ Американски учени, тестващи противозачатъчно хапче с група мъже, заявиха, че то е безопасно, понася се добре и ефектът от него е обратим.

Това е второто обещаващо противозачатъчно хапче за мъже в процес н сетина години, преди противозачатъчното хапче за мъже да излезе в продажба.

Хапчето 1-beta-MNTDC е модифицирана синтетична форма на тестостерона. То действа както върху мъжките хормони, така и върху прогестерона, който освен от женските яйчници, се освобождава и от мъжката ендокринна система за производство на тестостерон. Идеята е хапчето да намали производството на сперма в тестисите, но нивото на тестостерона в останалата част от организма да се запази.

"Резултатите ни показват, че хапчето... намалява производството на сперма, като в същото време запазва либидото" - каза д-р Кристина Уанг, един от ръководителите на изследването.

В изпитанията са участвали 40 здрави мъже, като 10 от тях са получавали плацебо. Нивото на тестостерона на пилите хапчето спаднало значително, без видими странични ефекти.

Липсата на силни странични ефекти се дължи на факта, че медикаментът имитира действието на тестостерона в останалата част от тялото, но не е достатъчен за производството му в тестисите. Периодът на изследването - 28 дена обаче е кратък за оптимален резултат. За да се отрази медикаментът върху производството на сперма са необходими 60 до 90 дни.

Предстоят по-дълги клинични изследвания. Една трета от мъжете са склонни да пият противозачатъчно хапче. Една четвърт от анкетираните са казали, че не биха го правили.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.