• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ "Това не е скандал. Това може да е катастрофа!", пише Сега по повод блокирaния от дни Търговски регистър заради технически проблем. Договорът за поддръжката на регистъра е секретен, информира вестникът. Едва ли някой би се наел да даде точна сметка за реалните вреди, причинени на бизнеса и бюджета от блокирането, коментира още изданието. Според Труд, бившият правосъден министър Христо Иванов оставил стратегическото звено без резервен център. Индикации за срива имало от месец насам. Специалисти препоръчват да се направи нов регистър.

Труд пише за друг скандал от последните дни - заради фалита на "Олимпик", 200 хиляди коли остават от събота без застраховката "Гражданска отговорност". Трябва да се сключи нова полица, обясняват застрахователи. Ако това не стане, шофьорът ще плаща всички разходи при пътен инцидент, които могат да са мащабни. 24 часа информира от първата си страница, че застраховката ще нарасне до 350 лева. След като Върховният касационен съд постанови, че и баби и внуци могат да искат обезщетение, в съда има лавина от дела за убити на пътя, допълва вестникът.

Темата е водеща и за Стандарт, който пише: "Фалит ужили 200 хиляди шофьори". В интервю за вестника, застрахователят Иван Маринов съветва хората да проверят дали фалиралата компания е прекратила полицата им, защото иначе не могат да си купят нова застраховка. "Монитор" пише за 275 хиляди души, които остават без "Гражданска отговорност" след фалита на "Олимпик", регистрирана в Кипър. Нашият гаранционен фонд не покрива застрахователите, работещи у нас от името на други държави от Евросъюза. 

Цените у нас растат на-бързо от пет години насам, информира Сега. Осезаемо са поскъпнали транспортът, хотелите, ресторантите, сметките за жилището. Данните са на националната статистика. 

"Какво означава рекордът в депозитите в банките " пояснява анализ на 24 часа. И при домакинствата, и при фирмите доходите се увеличават е едното обяснение. Явно и доверието в банките е високо, се казва в анализа. "Инфлацията доближи икономическия ръст", отбелязва Стандарт. Икономиката леко забавя ръста. Средногодишната инфлация  от август миналата година е 2,4 на сто, показват статистически данни. Земя пише: "Икономиката буксува, цените нагоре" и пояснява, че инфлацията сега регистрира петгодишен връх. Поскъпването достига 3,5 на сто на годишна база. 

"Град за студенти в цяла България", информира Дума. Университети масово търсят младежи, за да запълнят свободните си места.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.