• 24 Фев 2020 |
 •  USD / BGN 1.8079
 •  GBP / BGN 2.3330
 •  CHF / BGN 1.8451
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 6°C

10 000 души кандидати за властта!!!

10 000 души кандидати за властта!!!

Аз не съм политик и никога няма да стана

/КРОСС/ Време разделно за много хора. Мислещи в черно и бяло, на фили и на фоби. Светогледът на които е ограничен от личните им вярвания. Забавно е. И поучително. Как капаците на очите не позволяват да се види общата картина.

Още от 1990 година се интересувам от политиката и винаги, ако не на сцената, съм на първия ред поне. Илюзии не си правя. Да, политиката е много, много мръсна работа и затова трябва да се прави от чисти хора. Да си политик, включва и умението да си гъвкав, да правиш компромиси, дори понякога със себе си. Да се нагаждаш и да си мълчиш.

За тези избори получих доста предложения за включване в листи на партии. Реших, че е по-важно да имам свободата да казвам каквото мисля. А и си харесвам работата. Няма да си сложа ключалка на устата заради личното удобство. Защото свободата ухае прекрасно.

Явно не ставам. За политик поне. Защото има нещо по-ценно от политическата кариера и постовете във властта. А това е самоуважението и чувството сутрин, че можеш да се погледнеш без срам в огледалото. И да си доволен от решенията си, без значение как са те закопали.

Политиката е мръсна.....в нея няма случайни неща.

Няма случайни политици. Няма такива, които не умеят да мълчат. И никой не би допуснал такива. Сегашната политическа система е така направена, че без външна подкрепа, спонсориране или вътрешно финансиране от мафията или определени олигарси, никоя партия не може да пробие. А всеки политик, който се опитва да тръгне срещу системата, го спират още на ниво местна организация.

Аз НЯМА ДА МЪЛЧА. Включително за грешки на политици или хора, които харесвам. Понякога трябва КОРЕКТИВ. Човек, който да казва по време на триумфа на цезаря, да помни, че е смъртен.

Една българка съм. Част от народа. Не искам да вземам властта, не искам да се издържам чрез политика. Не искам да се съобразявам със статуквото и конюнктурата.

Защото свободата да можеш да казваш каквото мислиш, няма и не може да има цена. Не че не греша, всеки го прави. Но имам силата да признавам, когато видя грешките си.

Днес България е заложник отново на великите сили. От едната страна е Козяк, от другата Москва. Като всяко лоби е стигнало до безумни крайности. Моето мнение е, че трябва да се махнем от ЕС и НАТО, защото ще се самоунищожим, ако останем там. Техните ценности не са българските ценности. С техните закони и действия, България се самоунищожава. Аз съм за православната вяра, за това да сме в съюз с хора, близки до нас, за традициите, за семейството, толерантност към различните дотам, че да не бъдат преследвани, но не и дотам да ме карат да бъда като тях и да ги гледам постоянно.

БОГ, БЪЛГАРИЯ, СЕМЕЙСТВО! Това са моите ценности. А западната цивилизация отдавна ги е изоставила. А историята и човечеството помнят какво се е случило с народите, тръгнали срещу Бог и вярата си.

И вярвам, че българите имаме вярата си. Ценностите си като народ. Че с малко усилие можем да се върнем към това, което ни е спасявало през вековете. И затова не са ни нужни политици.

НУЖНО Е ДА ПОВЯРВАМЕ В СЕБЕ СИ, ДА ПОГЛЕДНЕМ В ДУШАТА СИ И ДА ПОСТАВИМ БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Елена Гунчева/фейсбук

 

реклама
ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.