• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Професия „джусър” - Кой събира разхвърляните тротинетки в София?

Професия „джусър” - Кой събира разхвърляните тротинетки в София?

/КРОСС/ Електрическите скутери в София набират все по-голяма популярност, но с нея растат и случаите на изхвърлени тротинетки на най-абсурдни места. Оказва се, че фирмата, която ги предлага, наема хора, които имат задачата да ги прибират, зареждат и паркират. Те се наричат „джусъри".

Георги и Нели освен двойка в живота, са и екип търсещ скутери по софийските улици и не само. Реално с приятеля ми започнахме да джусваме. Излязохме една вечер, изтеглихме си приложението и започнахме да търсим скутери из София, казва Нели Велева. Събрахме един, два... Доста ни хареса, защото е доста динамично всичко. Състезаваш се даже в някакви ситуации с другите хора, които също събират скутерите и така натоварихме 9, посочи още тя.

Тяхната задача е да открият скутерите, чиито батерии са изтощени, да ги заредят и да ги поставят на паркинги за тротинетки

Готино е, че първо нямаш шеф, нямаш работно време, ти си избираш кога да ги зареждаш, дали днес ти се зареждат, дали утре ти се зареждат, дали изобщо ти се зареждат, коментира Георги Докатанов.

Понякога обаче, намирането на скутерите се оказва трудно. А и често се оказва задача с повишена трудност. Има някакви хора, които наистина си ги взимат вкъщи и то не с цел да ги откраднат а, за да са сутрин като отиват на работа, да си ги вземат и някой друг да не им ги вземе, посочва Георги Докатанов.

Странните места, на които са намирали тротинетките не са много, но и двамата са виждали публикациите в интернет, в които тротинетките се паркират на меко казано необичайни места. Оказва се, че доста от подадените сигнали за кражби на скутери са фалшива тревога. В повечето от случаите става въпрос за хора, които събират тротинетки, за да ги заредят.

Някой хора си мислят, че нашите джусъри ги крадат, защото знам, че изглежда странно посред нощ някой да си прибира скутери в колата, но тези хора всъщност работят за нас и събират тези скутери, които нямат батерия, за да ги заредят, коментира Томаш Тот - оперативен директор на фирма за отдаване на тротинетки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

мачкай наред

А кога ще се регламентира решението , къде могат да се движат тези тротинетки ? Пешеходните зони и пешеходните пътеки са регламентирани със закона. Движението по пътищата, също. Появата на ход на велосипед или тротонетка на пешеходна зона да се криминализира ! Кой ще съблюдава и глобява тротонедкаджиите ? свободата да караш тротонетка се е превърнала в свободия за някои хора - пречещи на много повече.

12.09.2019 11:10:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.