• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Самотна старица оцеля благодарение на хора с добри сърца

Самотна старица оцеля благодарение на хора с добри сърца

/КРОСС/ Самотна старица в казанлъшко село едва не загина в студа и калта. Историята разказа във фейсбук Надежда Монева.
Ето и част от разказа й:
„Намерихме вчера една викаща неистово баба във вътрешен двор на селска къща, където хора няма в диаметър от 500м. поне. Случайно бяхме паркирали колата си в близост.
Милата жена е лежала в калта може и час. Ходила да затваря кокошките на нейна приятелка, която отдавна е в болница... Сложихме едно одеяло на земята и я пренесохме в него пред погледите на децата. Занесохме я в дома й, където беше топло, печка на дърва огряваше стаята й.


Преоблякохме я с чисти, топли дрехи. За ядене намерихме в къщата й само хляб и 7 яйца. Измихме косата с топлата вода от печката, баня и тоалетна няма вътре. Отидох да изпържа яйца и да й донеса друга храна. Връщам се, ходила навън да пишка и пак паднала в ливадата и не може да стане, вика за помощ... Преобличам я отново и и' дадохме хапчетата, които не бе пила.


Шизофрения, пишеше на тях, че лекуват, а тя беше толкова разсъдлива и в час... нищо счупено слава Богу. Ако не бяхме наблизо, жената щеше да остане в калта Бог знае колко време и не се знае дали, ако не бяхме наблизо и не се знае дали шеше да оцелее.

Покъртителната история продължава с детайли около живота на самотната жена, която няма никого. Само сестра в Казанлък, която ще се погрижи за нея.
Какъв живот?!! Обезлюдяха селата ни, много възрастни хора така си отиват от този свят сами. Тази жена е прескочила трапа снощи. Сигурно Бог я обича.
Старицата живее в село Остра Могила, община Стара Загора. Грижата за старите хора е дълг на обществото, на роднините и децата, на всички нас! Очевидно не е дълг на държавата...

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Срам

Бог да въздаде, както намери за добре, на всички които ни докараха до тук!

22.12.2018 16:25:02

Анонимен

Няма какво да се добави. Това не е единствен случай. Мазните муцуни на нашите правителствени лакеи и подлоги, които непрекъснато крещят колко са полезни и резултантни трябва да се пъхнат в затвора, не оставка, зад решетките. Това баби и то трябва да поеме своя пай в 77 -те милиона евро РЕКЕТ, към една подмандатна територия. Никой не казва за колко ни продават Американските ни братя всяко парче F16, колко ще ни струва целия масравф по подръжката. ЕДИН МИЛИАРД и 300 милиона за 8 бройки, с ДДС отива на 1,8 милиарда. Бройката идва по 225 милиона. Един Су 27 струва само 18 милиона. Е диверсифицирайте се тъпаци, слушкайте чиновниците от зад океана, да мрем в НАТО, това е перспективата, в НАТО и в европейското семейство. Няма в човешката история приобщаване на прислугата към семейството на господарите НЯМА.

18.12.2018 18:12:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.