• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Иво Христов към ЕК: Българите не искат страната ни да се превърне в бунище

Иво Христов към ЕК: Българите не искат страната ни да се превърне в бунище

/КРОСС/ Евродепутатът призова Комисията за бърза намеса и предложения за контрол върху търговията с отпадъци в ЕС

 "Преди по-малко от месец над 800 тона отпадъци, предназначени за изгаряне в български топлоцентрали, бяха задържани от италианските власти. Последваха разследвания в италианските медии, които свързват този трафик с местната мафия."

Това заяви в свое изказване по време на първото за тази година пленарно заседание на ЕП в Страсбург Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

По думите на българския евродепутат международната престъпност се възползва от свободното движение в рамките на Европейския съюз.

"Де факто пътят на търговията с боклук в Европа може да бъде и канал за търговия на наркотици и други незаконни трафици. Същевременно здравето и околната среда на българите стават жертва на отсъствието на европейски механизми за контрол", допълва Христов.

"Българските граждани, не искат страната ни да се превърне в бунище. Затова се обръщам с призив към представителите на Европейската комисия за бърза намеса в случая и предложения за контрол върху търговията на отпадъци в Европейския съюз", казва още Иво Христов.

В края на месец декември 2019 г. евродепутатът отправи и писмени въпроси към Европейската комисия - кога и какви стъпки ще бъдат предприети във връзка с качеството на въздуха в България, ще бъде ли страната ни обект на финансова санкция, ако бъде установено системно неспазване на изискванията относно качеството на атмосферния въздух, както и какво смята Комисията относно практиката да се внасят отпадъчни суровини от една държава членка в друга и има ли ЕК система за контрол и мониторинг на този процес.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Иво, много е трудна задачата, която възлагаш на ЕК. Дай нещо за клечките за зъби, примерно, дай 2 години срок, и се надявай за резултат.

14.01.2020 13:35:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.