• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Cinelibri стартира Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми

Cinelibri стартира Huawei Smartphone Film Festival за късометражни филми

/КРОСС/ Популярният организатор на фестивала за филми, основани на книги, CineLibri, с подкрепата на HUAWEI и с медийното партньорство на АртАкция, са щастливи да обявят началото на HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL - фестивал за късометражни филми, заснети с HUAWEI P30 Pro.

Всички участници с интереси в областта на киното, драматургията, операторското майсторство и режисурата могат да изпратят трийтмънт за късометражен филм на адрес huaweifilmfest@cinelibri.com, до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично).

Сред тях избрано жури ще избере 10 участници, които ще имат възможност да се докоснат до начин на работа, който много световни режисьори практикуват - създаване на кино с помощта на телефон!

Всичко, свързано с тази инициатива, може да се намери в специалната секция Huawei Film Fest на уеб сайта www.atrakcia.bg, включително подробните условия за участие, указания как се пише трийтмънт и много вдъхновяващи материали, които ще бъдат публикувани през периода на протичането й.

Там ще бъдат обявени и десетте финалисти, които ще бъдат поканени и на специален курс за видеография, на който ще получат устройство HUAWEI P30 Pro, с което да реализират късометражния си филм, съвети за работа с него, трикове при видеозаснемане, разяснение на пълната функционалност на смартфона.

Участниците ще имат на разположение 1 месец, за да подадат изцяло готовите късометражни филми на адрес huaweifilmfest@cinelibri.com.

През това време, освен с устройство HUAWEI P30 Pro, те ще разполагат и с озвучителна техника, терен в центъра на София (при нужда), както и менторинг и съвети относно видеозаснемането на късометражния филм, осигурени от Cinelibri.

Изпратените идеи под формата на трийтмънт, както и финалните 10 късометражни филми, ще бъдат оценявани от звездно жури в състав:

Стаси Айви - един от най-успелите ни киножурналисти, създател на Cinema Confidential или “Поверително от света на киното”, режисьор и сценарист;

Крис Захариев - известен влогър, инициатор на YOUTUBE проекта "Да се изгубиш нарочно”, който се превърна и в пълнометражен филм;

Крум Родригес - един от най-добрите български оператори. Познаваме работата му от филмите “Урок”, “Слава”, “Цветът на Хамелеона”, “Виктория”, “Подслон”, “Безбог” и много други;

Жаклин Вагенщайн - издател, създател на кино-литературния фестивал Синелибри, продуцент;

Лонгруи Циу - Регионален мениджър на Huawei Consumer Business Group за България и Северна Македония

Кулминацията на Huawei Smartphone Film Festival ще бъде на специална официална церемония, на която ще бъдат обявени тримата победители. Тя ще се състои в Дома на Киното. Зрителите ще имат възможност да се насладят на трите филма, достигнали до челната тройка, а победителите ще видят филмите си на голям екран.

Всички селектирани участници ще получат бадж за фестивала Cinelibri 2019 с достъп до всички филми, книга от поредица Амаркорд, посветена на големите кинотворци, 30% намаление върху всички книги на Колибри, излъчване на филмите им в Youtube канала на Huawei.

Tримата основни победители ще получат устройство Huawei P30 Pro, излъчване на филмите в Дом на киното на специална церемония, грамоти, комуникация в онлайн каналите ни; три книги от поредица Амаркорд, бадж за Cinelibri 2019, намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри.

Големият победител ще получи устройство Huawei P30 Pro, почетна статуетка, достъп до международен workshop в София за адаптиране на сценарий по книга.

на стойност 300 евро, грамота, излъчване на филма в Дом на киното на специална церемония, грамота, комуникация в онлайн каналите ни, три книги от поредица Амаркорд, бадж за Cinelibri 2019, намаление на стойност 30% върху всички книги на Колибри.  

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.