• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Huawei Developer Congress - изграждане на екосистеми и привличане на партньори

Huawei Developer Congress - изграждане на екосистеми и привличане на партньори

/КРОСС/ В китайския град Донгуан стартира Huawei Developer Conference (HDC). По време на 3-дневната конференция 600 технически специалисти на Huawei ще се срещнат с над 6000 разработчици и партньори от цял свят, за да обсъдят развитието на модерните разпределени технологии и развитието на глобална екосистема под мотото „Rethink Possibilities". Целта на събитието е да се разгледат възможности за създаването на нова технологична екосистема, която да доставя възможно най-доброто потребителско изживяване на хората по света.

През 2010 г., все още прохождащ на пазара за мобилни устройства, Huawei достави 3 млн. мобилни телефони. Осем години по-късно тази бройка бе 68 пъти по-висока! През първото полугодие на 2019 г. Huawei продаде 118 млн. смартфона, постигайки годишен ръст от 24%, като по този начин компанията достигна до 17,6% пазарен дял в световен мащаб (според IDC). Този прогрес не се отнася единствено за смартфоните - таблетите, лаптопите и преносимите устройства на Huawei също отбелязват значителен ръст, достигайки до 530 млн. потребители в 170 страни. Към днешна дата отворената HiAI платформа на Huawei може да се похвали с над 2500 партньори и повече от 140 млн. IoT устройства, поддържащи HiLink протоколите. С годините Huawei се превърна в технологичен гигант, сдобивайки се с ресурсите, необходими за построяването на интелигентна екосистема от следващо поколение.

Подчертавайки своята софтуерна мощ, на старта на конференцията Huawei показа своята базирана на микро ядро операционна система - HarmonyOS. Тази революционна архитектура отбелязва началото на новата интелигентна ера на Internet of Everything. Тя предоставя на разработчиците нови инструменти, с които едно приложение се разработва веднъж и след това се имплементира на множество устройства, осигурявайки максимално добро потребителско изживяване във всички възможни сценарии, включващи използване на изкуствен интелект.

"HarmonyOS свързва всичко и отваря вратата към пазар за трилион долара. Системата няма да е просто краткотрайна революция, а ще се превърне в катализатор за всички бъдещи технологии" сподели Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei Consumer Business Group. "Huawei ще насочи сериозни усилия към осъществяването на иновации в нашите ключови технологии, най-вече чипове и операционни системи. Ще се стремим всячески да преодоляваме основните проблеми в този бизнес, като по този начин улесним живота на всички наши клиенти и разработчици" каза още Ричард Ю. HarmonyOS е операционна система с отворен код, като в бъдеще Huawei ще отвори напълно своите мобилни услуги (HMS) за разработчици от цял свят, като по този начин ще им предостави по-бърз достъп до HMS екосистемата за споделяне на ресурси.

 

HarmonyOS се отправя смело към бъдещето

 

На специалната премиера Huawei показа две операционни системи. Една от тях е базираната на микроядро HarmonyOS, с отворен код, която ще бъде внедрена най-напред в смарт устройства като Huawei Vision и преносимите устройства на компанията, като през следващите години все повече устройства ще работят с HarmonyOS. Другата представена операционна система е базираната на Android EMUI 10, която е предназначена за таблетите и смартфоните на Huawei.

За да отговори на новите изисквания за операционна система в предстоящата епоха на Internet of Everything (IoE), HarmonyOS разграничава хардуерните възможности на крайните устройства (терминалите) и използва разпределени софтуерни шини за свързване с различните терминали. Това позволява на приложенията лесно да използват хардуерните възможности на периферните устройства за работата на различните терминали. В допълнение на това HarmonyOS разполага с интегриран модул за разработчици (IDE), който им позволява да имплементират една разработка за множество терминали, което от своя страна създава възможност за екосистема, позволяваща обмяната на данни между тях. Енджинът за управление на латентността и високопроизводителната комуникация между процесите решават проблема с незадоволителното функциониране на системите. Използваната архитектура и формализирани методи правят терминалните устройства по-надеждни и сигурни.

Разпределената технологията на EMUI 10 позволява висококачествено потребителско изживяване, благодарение на интелигентното взаимодействие между различни типове устройства, като процесът е сходен на този при използването на виртуална машина. Също така разработчиците на приложения няма да имат нужда да се изправят пред разнообразието и сложността на различните типове хардуер и ще бъде достатъчно просто да разработят едно приложение, което ще функционира на всички терминали. Енджинът за управление на латентността предпазва Android системите от „замръзването", причинено от конфликти на ресурсни задачи на всички нива. Базираният на човешки фактор UX дизайн от своя страна допринася за чудесен интерфейс, който не само гали окото, но и значително улеснява работата на потребителите.

От днес притежателите на Huawei P30 Pro ще бъдат първите, които ще имат възможността да изпробват новия EMUI 10.

 

Отворен HMS за нова екосистема

 

В качеството си на ядро на терминалните мобилни услуги на Huawei, HMS може да помогне на разработчиците да се съсредоточат върху иновациите и имплементирането на едноточков достъп и интелигентна глобална дистрибуция за всички терминали във всички сценарии. На конференцията Huawei обяви, че ще отвори 14 типа HMS Core възможности, 51 услуги и 885 API за разработчиците от цял свят с надеждата да бъде изградена нова интелигентна екосистема. В момента съществуват над 43 хиляди приложения, свързани с HMS Core.

През септември Huawei ще пусне бързи приложения по целия свят. Китайските стандарти за бързи приложения ще бъдат отворени за разработчиците по света с цел предоставяне на високоскоростно, интерактивно click-to-run изживяване без нужда от инсталации. Над 5000 услуги вече се предлагат в Huawei Ability Gallery, която функционира за китайския пазар, а през декември т.г. галерията ще стане глобална, като по този начин ще бъде реализирана глобална интелигентна дистрибуция на високоскоростни услуги.

Huawei позволи глобален достъп и до услугата App Gallery Connect, позволявайки на разработчиците да провеждат ефективни операции по време на целия процес на планиране, разработка, дистрибуция и анализ. В допълнение на това Huawei ъпгрейдна своята програма "Shining Star", увеличавайки инсетива й до 1 млрд. долара, разширявайки обхвата на програмата от Китай до целия свят. Huawei е решена да си партнира с лидерите в индустрията и да установи партньорства, за да продължи да подкрепя разработчиците по цял свят в техния стремеж към иновации.

 

Разнообразни средства в помощ на разработчиците

 

За да помогне на разработчиците да покажат максимално своята креативност при работата си с Huawei, брандът ще им предостави по-голяма подкрепа като им осигури по-разнообразни тулкитове и по-големи възможности за споделяне между платформите.

По отношение на мобилните чипове, платформата Kirin ще отвори още три възможности. Чрез споделянето на възможността за мултимедийна конвергенция платформата може да помогне на разработчиците на приложения за кратки видеоклипове да реализират своите творчески идеи. Чрез споделянето на тази възможност платформата прави приложенията достатъчно „умни", за да разберат потребителите.

За да ускори интелигентното развитие и на други устройства освен смартфоните, както и за да повиши качеството на потребителското изживяване, Huawei пуска и чиповия комплект HiLink & LiteOS, който покрива отворената платформа за устройства и облачни услуги, операционната система и чипът. Чиповия комплект HiLink & LiteOS помага за преодоляването на затрудненията в IoT индустрията, като по този начин IoT разработването става по-просто и по-ефективно. Отворената платформа HiLink имплементира автоматично откриване на всички IoT устройства, опростено свързване, еднократен достъп и контрол над множество терминали в множество режими.   

LiteOS е мост между IoT хардуера и приложенията. Maple JS, уникалният лек фрймуърк за разработване и програмиране на IoT, има практически същото ниво на оперативна ефективност като на езика за програмиране C. Това позволява на програмистите да разработват бързо приложения, без да познават вградените приложения.  Комбинацията между HiSilicon чипове и LiteOS, Gigahome и Honghu ще даде на разработчиците възможността да оптимизация на устройствата.

По време на конференцията Huawei анонсира още няколко иновативни технологии, като например алгоритми за пространствени изчисления и технологии за идентификация с изкуствен интелект. 5G технологията mmWave, mmWave технологията за контрол с жестове и технология за улавяне на пулс бяха демонстрирани на сгъваем смартфон Huawei Mate X. Краудсорсинг системата се използва за събиране на навигационни карти, постигащи позициониране с точност до метър в закрити пространства.

"Ще изграждаме екосистеми и ще привличаме партньори," казва в заключение Ричард Ю. "Това, което представихме и домонстриахмне на тазгодишната конференция „Huawei Developer Conference" ще изгради солидни основи за нашата стратегия за следващите 5 до 10 години."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.