• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Елена Йончева: Борисов предаде българските превозвачи два пъти и то категорично

Елена Йончева: Борисов предаде българските превозвачи два пъти и то категорично

/КРОСС/ „Правителството изпусна момента за пакета „Мобилност“. В България беше Макрон. Борисов предаде българските превозвачи два пъти и то категорично. Той не постави този въпрос пред Макрон и не защити интересите на нашите превозвачи“. Това заяви водачът на листата на БСП за европейските избори и говорител на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева пред Дарик радио, съобщиха от пресцентъра на социалистическата партия. 

Тя припомни, че по време на нашето председателство тази тема не беше приоритет. 

„Ние я оставихме за австрийското председателство, което има най-неблагоприятни позиции за този пакет“, допълни тя. Йончева е категорична, че България е част от ЕС, но трябва да намери своето достойно място. 

„За това трябва да се борим. Аз съм против Европа на две скорости“, категорична е тя. По повод Брекзит Йончева е на мнение, че трябва да бъде със сделка. 

„Има изследвания, които показват, че ако няма сделка, България губи 111 млн. евро всяка година, а ако е със сделка – около 60 млн. евро. Става въпрос и за нашата сигурност, за българите, които работят там и как ще гарантираме техните права, за тези, които се обучават във Великобритания“, каза още тя. 

Йончева коментира и ситуацията във Венецуела. Според нея не трябва да се намесваме във вътрешни отношения, но Европа е голяма сила и трябва да направи всичко възможно за провеждането на честни избори. 

„С всяка намеса, виждате какво стана в Ирак, Афганистан, Сирия“, посочи тя. 

„Грабежът в България е 11 млрд. лв всяка година, според доклад на Зелените в ЕП“, коментира водачът на листата на БСП за европейските избори. 

Като пример за корупция тя посочи случая „Ало, Банов съм!“ и подчерта, че всичко е в ръцете на прокуратурата и ОЛАФ. 

„Събираме още документи, които ще докажат по категоричен начин, че всичко, което е наредил Банов от своя кабинет – да не бъдат взети от една фирма минимум 700 000 лв., а става ясно, че са повече от 1 млн.лв., тези нареждания са били изпълнени“, допълни тя. 

По повод исканите проби от магистралите, Елена Йончева обяви, че има напредък. 

„Всеки опит да бъде показан грабежът в България среща силна съпротива. В началото АПИ казаха, че нямаме право да правим такава проверка. Сега вероятно ще ни мотаят, но тази битка ще я спечелим и благодарение на европейските институции. Битката трябва да започне от България“, категорична е тя. 

Йончева подчерта, че проверката ще бъде направена по всички законови изисквания и то в европейска лаборатория. 

„Когато ни разрешат от АПИ, ще поканим и журналисти, които да проследят проверката“, каза още тя и допълни, че 40% от стойността на тези магистрали се връща към управляващите. 

„ГЕРБ си отиват. Те са пътници. Важно е следващите, които ще дойдат на власт, да променят начина, по който се управлява България“, каза още Йончева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ЛЪЖКИНЯТА ЕЛЕНА ДА СЕ ОГЛЕДА ОКОЛО НЕЙНАТА БСП.ПЪЛНО Е С КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ С КАКЪВТО СЕ СЪБЕРЕШ ТАКЪВ СТАВАШ

23.03.2019 22:27:36

Анонимен

ЕЛЕНЧЕ ЩЕ КОММЕНТИРА ЛИ ТОВА пропускат големият факт, че много повече депутати от БСП са се облажили и са злоупотребявали с депутатското. Например заместника на Нинова Кирил Добрев мулето които е богат олигарх има 17 фирми, има две ВЕЦ централи, жилища, свинаря Георги Гергов който получи за дупката във Варна 43 милиона лева, депутата Жаблянов освен луксозен апартамент си е купил голяма къща в Драгалевци, Бойчев също си е купил луксозен апартамент, самата Нинова също е закупила голям апартамент, както и бившият министър при Жан Виденов Румен Гечев също се сдобил с голяма къща в полите на Витоша. Така, че не е редно и морално крадеца БСП да вика дръжте крадеца

23.03.2019 22:24:23

Анонимен

Добре, че има такива като г-жа Йончева - доказан професионалист, който да вади кирливите ризи на крадливите и алчни герберасти като Цв. Цв. и подобните му краварски васали. Тия продадоха България за някой кирлив долар на тъпите кравари!

23.03.2019 22:17:43

Анонимен

Всичко го има в имотните регистри от близо година. Вади се сега, защото сега е нужно. А "Биволъ" ми падна в очите. Работи за Путлер на практика. Хибридната война на Путлер вече е в действие. Пряка намеса във вътрешните работи на България.

23.03.2019 22:12:09

Анонимен

ПОСЛЕДНИТЕ ИЗРЕЧЕНИЯ В СТАТИЯТА СА УНИКАЛНИ! БРАВО, ЛЬОНКА! УСПЕХ И СМЕЛО НАПРЕД! ЦЕЦА ОЙДЕ, РЕД Е НА ЦЕЦО И БОКО!!!

23.03.2019 22:11:45

Анонимен

Ей боклук предателски руски травестит мръсна! Ограбихте спестяванията на бабите и дядовците ни дето цял живот блъскаха на 3 смени в допотопните ви комунистически заводи бе брасе нагло! Заплатите бяха $5, а пенсиите $2 ти за оранжеви революции говориш безродник мръсен! Създадохте организираната престъпност като полулегална структура И МИ БИЛА МОРАЛНА НАЧЕЛО С ПРЕСТЪПНАТА ПАРТИЯ БСП.

23.03.2019 22:10:38

Анонимен

Другарко, само да те образовам, че в ЦЯЛ СВЯТ, при ГНИЛИЯ капитализъм, можеш да върнеш старата си кола и да вземеш нова срещу доплащане, да дадеш стар имот и да вземеш нов... Само при любимият Ви КОМУНИЗЪМ чакахме по 15 години за ЛАДА и по 20 години за ПАНЕЛКА та разбираемо е, дето не разбираш, но не ти е простено.

23.03.2019 22:08:03

Анонимен

Скоро,неистовата жажда за власт на сегашната БКП,ще приписва купуването на кафе и портокали от управляващите за престъпление.

23.03.2019 22:05:59

Анонимен

нещо за апартаментит на слаНинова, Элена Мильончева, Добрев, Зарков да кажеш? А нещо за Масларката, дето правеше ремонти за по 10 милиона? И за знаковото дело по изграждане на магистралите - Батко и Братко да помниш? Аааа, верно, вий комунделите помните само това, дето Ви изнася. А аз пък помня, че при единтични снимки с Хитлериски поздрав, зам. министъра на ГЕРБ Павел Тенев подаде оставка, ама за обличане на Хитлериска униформа (не шегаджийски поздрав) секретарят на ген. Радев - Пламен Узунов рече - еее, голяяяма работа ..... Та и с тез апартементи. Башибозуците от БПС 75 години грабеха мандри и апартаменти, ама сега

23.03.2019 22:01:27

Анонимен

Приватизаторската , крадливата , мандреджийската ....КОЯ ???? Или може би направо ЕВРАЗИЙСКАТА ????Не ви го пожелавам ! Дано не дочакам !

23.03.2019 22:00:14

Анонимен

На "Позитано" с какъв модел пералня перете, може би "Карнобат", или "Арабаджиев", или "Банев" (тази е без гаранция), или "Бенчев", със сушилня "Очите"?!

23.03.2019 21:58:57

Анонимен

МОРАЛЪТ ОСТАВЕТЕ НА ЕЛЕНА ТЯ Е НАЙ ПОДХОДЯЩА МЪРЛА СЪВЕТСКА БОРЕЩА СЕ ЗА СЪВЕТСКА ЕВРОПА.

23.03.2019 21:52:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.