• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Йончева за оградата: Това не е скандал, това е гавра, престъпление!

Йончева за оградата: Това не е скандал, това е гавра, престъпление!

/КРОСС/ Депутатът от БСП и автор на филма "Граница" Елена Йончева категорично отрече обвиненията на вицепремиера Валери Симеонов, че е провалила акция по залавянето на мигранти на границата с Турция.

"Обвинението е абсурдно, защото в продължение на повече от 25 минути не можеха да установят точно къде се намираме, а ние бяхме близо до "Капитан Андреево" - отсечка, която много активно се използва от бежанците", обясни тя в студиото на "България сутрин" по Bulgaria On Air.

Във филма тя дава пример с гръцката граница, която струва 250 евро на метър, а всеки гражданин е можел да се запознае с разходите и да види предварително как ще изглежда съоръжението.

"Симеонов да отговори къде са отишли средствата за оградата, защо тя не изпълнява своята функция", настоя Йончева.

Тя бе категорична, че българската ограда е в пъти по-скъпа и в пъти по-малко ефективна от гръцката. На свой ред Йончева попита дали "Гранична полиция" участва в бежанските канали, както по думите ѝ твърди и „Би Би Си".

"Премиерът трябва да отговори на това. Не знам защо Симеонов непрекъснато застават пред преградното съоръжение. Цветанов благодари за този филм, за изнесените факти и каза, че голяма част са известни на съответните служби", каза още Елена Йончева.

Депутатът от БСП отбеляза, че филмът е част от инструментите, с които опозицията разполага, за да потърси отговори от властта какво се случва. Вече се води разследване от ДАНС и Прокуратурата, а Йончева се надява, че ще има политическа воля, за да може корупциионната практика с оградата да излезе на бял свят.

"Притеснява ме, че в България истината няма никакво значение. Това не е скандал, това е гавра, престъпление! Даже няма опит за отговор от страна на правителството", твърди тя и се закани, че ще предостави филма на посланиците на ЕС, които са на визита в България.

Йончева отговори на още едно обвинение на Валери Симеонов, а именно, че уволнен граничен полицай на име Христо Капсъзов, я е возил по границата.

"Всички тези неща не са истина, на мен са ми помагали повече хора. Настоящи служители на "Гранична полиция" не са ми помагали. Този човек също ми е помагал, но той никога не е бил уволняван от "Гранична полиция", обясни тя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Червен вампир-това си ти !

22.11.2017 11:20:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.