• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Георги Йорданов: Внасяме вот на недоверие, защото не искаме 1 млрд. лв. да бъдат взети от джоба на българина

Георги Йорданов: Внасяме вот на недоверие, защото не искаме 1 млрд. лв. да бъдат взети от джоба на българина

/КРОСС/ "Внасяме вот на недоверие за здравеопазване, защото не искаме 1 млрд. лв, по наши изчисления, да бъдат взети от джоба на българина, неясно за какво- за по- достъпно здравеопазване, или за по- качествено? Този парламент е изчерпан като политическа визия". Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Георги Йорданов пред БНТ. "Девет години чакаме в здравеопазването нещо да се случи. И то се случи. ГЕРБ откраднаха милиард и половина от нашите здравни вноски, които бяха за резерв в касата. Къде отидоха, не знаем", коментира народният представител. Той припомни, че бяха въведени лимити в болниците и пръстови отпечатъци, а най- накрая здравният министър призна, че този модел е изчерпан и трябва реформа.

"От няколко дни имаме два модела за здравеопазването: от финансовия министър- единия и от здравния министър- другия. Тези хора не си ли говорят?", попита Йорданов. Депутатът коментира, че по думите на здравния министър,в рамките на бюджета за 2019г, ще бъдат вкарани много неща от модел две, който обаче започва да работи от 2020 г. "Според мен и много колеги, този модел ще доведе до закриване на  140 общински болници. Хора, които се обслужват от общинските болници, на които пенсиите им са по 130лв.- 180лв, няма да могат да си позволят да платят 100лв. като входна такса на болницата", изтъкна Йорданов.

Той каза, че на над половината от срещите, които се провеждат по страната, са посветени на темата Здравеопазване. "Българските граждани не могат да приемат търговския стаут на болниците. Не могат да приемат, че медиците ги гледат като портмоне. Те искат да им се обърне внимание", каза  народният представител. Той припомни, че от БСП искат българските болници да не бъдат търговски дружества, ако искат да работят с публични средства. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.