• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Вицепрезидентът: Хората чакат справедливост, но дали антикорупционният закон ще им я даде

Вицепрезидентът: Хората чакат справедливост, но дали антикорупционният закон ще им я даде

/КРОСС/ „Хората чакат справедливост, но не съм убедена, че новият антикорупционен закон ще им я даде". Това заяви в ефира на „Здравей, България" вицепрезидентът Илияна Йотова.

В качеството си на бивш евродепутат тя коментира, че е добре запозната с практиките за борба с корупцията в страните членки на Европейския съюз.

„Законопроектите - както на ГЕРБ, така и на БСП, можеха да бъдат още по-ефикасни. Трябваше в тях да се пояснява как ще се опазват източниците на сигнали за корупция, как се използват журналистическите разследвания и как ще се противодейства на ефекта на въртящата се врата", каза Йотова. И обясни, че въпросният ефект се изразява в следното: напусналите някаква държавна институция правят частен бизнес със същата насоченост като тази на досегашната им работа. Или обратното - човек от частния бизнес влиза в свързан с него сектор в държавната администрация и лобира за интересите на въпросния бизнес.

Според Йотова някои от властимащите са демонстрирали незаинтересованост към темата за борбата с корупцията, тъй като „си намериха по-важни занимания" и не присъстваха на първия от двата свикани в последните седмици Консултативни съвети за национална сигурност.

Вицепрезидентът категорично отрече „Дондуков" 2 да води война с „Дондуков" 1.

„Ние не търсим конфронтация с която и да било институция, но нашата институция има позиции и няма да действа зад гърба на хората", заяви Йотова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И сега си имаме закони за преследване на престъпността, но понеже участват в нея, на такива като тази не им изнася да ги ползват! Каква е ползата от нея да кибичи в Президентството? Фабрики на лайна и покровители на душманите на Българите ! Докога ще се търпи това?

20.10.2017 10:46:19

Анонимен

Оле-е-е, Илианчето има много здраве от Дългия инкасатор - като Го пребори, ще пребори и корупцията, може би! По-рано го правеше!

20.10.2017 10:41:06

Анонимен

Тая нагла шантонерка натяква за справедливост с новия закон! Самата тя от как се е родила обслужва ОКУПАТОРА, който унищожи и забрани проповядването на тези човешки добродетели! ИДВА ВИДОВДЕН, ТОГАВА ЩЕ СИ ДОЙДАТ НЕЩАТА НА МЯСТОТО!

20.10.2017 10:27:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.