• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Тръмп ще се срещне с мексиканския си колега в края на месеца

Тръмп ще се срещне с мексиканския си колега в края на месеца

/КРОСС/ Президентите на Мексико и на САЩ Енрике Пеня Нието и Доналд Тръмп ще се срещнат в края на този месец, за да обсъдят търговията, имиграцията и въпроси на сигурността, предаде агенция Ройтерс.

Говорителят на Тръмп Шон Спайсър заяви на пресконференция в събота, че двамата лидери ще се срещнат на 31 януари, а седмицата преди това високопоставени представители на двете администрации ще водят разговори по двустранни въпроси във Вашингтон.

Тръмп е решен да предоговори Северноамериканското споразумение за свободна търговия и да се оттегли от него, ако не бъде постигната "честна сделка", според сайта на Белия дом.

Пеня Нието, чиято популярност пада заради корупционните скандали и нарастващата инфлация, е критикуван, че няма ясна стратегия за заплахите на Тръмп да разстрои търговията и да депортира нелегални имигранти, отбелязва Ройтерс.

В опит да извлече изгода от това недоволство, фаворитът за президентските избори в Мексико през 2018 г. Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи в събота, че през февруари започва обиколка в четири големи американски града.

Мнозина в Мексико се тревожат и от друга заплаха на Тръмп - че ще накара Мексико да заплати за издигането на стена по границата със САЩ, вероятно като блокира прехвърлянето на средства от САЩ към мексикански граждани, посочва Ройтерс.

Президентът на Мексико Енрике Пеня Нието вече е разговарял по телефона в събота сутринта с американския си колега Доналд Тръмп. Нието е казал на Тръмп, че Мексико иска открит диалог със северния си съсед и двамата лидери са изразили увереност, че той ще донесе добри резултати и за двете страни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.