• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Последно интервю за Плевнелиев и първо за Румен Радев

Последно интервю за Плевнелиев и първо за Румен Радев

/КРОСС/ "За нищо не съжалявам". Това заяви в интервю за Българската национална телевизия президентът Росен Плевнелиев. Той даде последното си интервю пред националната телевизия преди да предаде властта на новоизбрания държавен глава Румен Радев.

"Не бива да очаквате от един държавен глава да се отрече от подписа си. Ако в една държава подписът не е устойчив и не е символ на носенето на отговорност, бихме имали голям проблем. Не съм перфектен, но гледам уверено напред, не обещах всичко, но това което обещах, беше изпълнено. България стоеше добре на фона на голямата нестабилност на света. Не съжалявам за нищо, но нося отговорност за действията си. Влязох в политиката, за да помогна на народа си, чувствах се подготвен. Бях президент, но и прагматик, но и кризисен мениджър", заяви Плевнелиев.

От своя страна в първото си интервю като действащ президент Румен Радев заяви, че ще запази редица инициативи, които бяха продължени и от президента Плевнелиев. "Със сигурност ще запазя Българската Коледа. Една наистина много добра инициатива на президента Плевнелиев. Президентската библиотека - това е наистина памет на президентската институция и аз ще пордължа да я развивам. Ще променя много неща, най-вече в областите, в които имам правомощия", заяви Радев и даде за пример отлива във военната професия.

Той обясни, че ще настоява проектите за модернизация и за превоъражаване на армията да бъдат от полза не само за отбраната, но и за цялото общество.

Той репликира на предшественика си Росен Плевнелиев като каза, че няма да постави под съмнение провеждането на българското председателство на Съвета на ЕС. "Аз съм убеден, че България ще бъде един достоен председател", заяви Радев.

Той заяви, че няма да дава съвети на световни лидери, особено на президента на САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.