• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Георги Величков: Бях влюбен в госпожата по пеене

Георги Величков: Бях влюбен в госпожата по пеене

/КРОСС/ Зарязах високоплатена работа, за да стана шоумен, споделя момчето от Самарканд

Георги Величков е сред новите имена на поп сцената в България и Русия. Роден е през 1987-а в Самарканд - един от най-старите градове на света. Майка му е арменка с грузинска и руска кръв, баща му е българин. Родителите му се запознават в Приморско. Георги израства в Москва. Кариерата му тръгва с "Непоседы", откъдето започват екстравагантните момичета от "Тату", Сергей Лазарев и други. От 2007-а насам Георги работи с Филип Киркоров, Дима Билан, балет "Тодес ", "Машина времени", "Любе". Партнира си с изпълнителя на хита "Казабланка" LowDeepT. Истински фурор предизвиква с изпълнението на "Позови меня" на култовата банда "Любе" в "Пееш или лъжеш" по Нова. Няколко дни по-късно получава обаждане от администрацията на Путин - канят го да води коледно парти в клуб "Есенин" до Кремъл. Неотдавна Георги снима във филма "Немезис".

- Георги, как от старинния град Самарканд се озовахте в София?
- След разпадането на СССР повечето мои роднини се преместиха в Москва. И ние с майка ми ги последвахме. Руската столица стана моят дом за почти 10 години - може би най-важните за мен. По семейни причини обаче през 1999-а дойдохме в България - родината на баща ми. С майка ми са разведени, но той ни помогна да се адаптираме в нова, вече трета за нас страна. Преди имах планове да се върна в Москва, но определено ще остана тук. Макар че никога не се знае...

- Откога ви влече музиката?
- От дете участвам в хорове. Даже бях влюбен в госпожата по пеене. Но и от първи клас тренирах баскетбол - продължих да играя тук в "Лукойл Академик"


- Имали ли сте проблеми с родителите си около избора на професия? Може би те са искали инженер или лекар в семейството, а не шоумен?
- Майка ми винаги ме подкрепя. Винаги застава зад мен, за което й благодаря сърдечно. Баща ми бе доста скептично настроен, когато преди 3 години зарязах високоплатената си работа и започнах да се градя като шоумен. Но след като ме видя в "Пееш или лъжеш", съмненията му се изпариха. Силно се надявам да са ми живи и здрави, за да им давам още поводи за гордост.


- С тази холивудска външност радвате ли се на много почитателки? Имате ли си сериозна приятелка?
- Холивудска? Ха-ха... Не мисля, че е чак холивудска, но благодаря. Да, определено не страдам от липса на женско внимание.
Проблемът със сериозната приятелка обаче е сложен
Или моите критерии са много високи, или просто не се е намерило момичето. А и с тази професия? Всеки път след участие излизат снимки с някоя дама - или с повече. Коя жена може да преглътне лесно това?


- Работили сте с Филип Киркоров, Дима Билан, балет "Тодес", "Машина времени", "Любе"... Разкажете интересни преживявания.
- С Филип обикаляхме страната и го виждах в доста по-различна светлина. Дори сме сядали за популярни игри като "Мафия" - с него и екипа му. В "Тодес" пък имах връзка с една от водещите балерини. Но беше от разстояние - не издържа повече от година. "Машинистите" са уникални! Много умни и приятни. Когато бях в Москва, ме поканиха на техен концерт в Летния театър в парка "Горки".


- С кого от споменатите личности най-трудно се работи?
- Няма лесно в шоубизнеса. Програмите на Филип Киркоров много вдъхновяват и обогатяват, но те изцеждат като лимон. Когато обаче работата ти носи удоволствие, няма трудни неща.


- Как се вписахте в екипите на звездите от предишните поколения?
- Бях изненадан от подхода и обръщението към мен. Много интелигентни са. Не само защото говорят на "Вие". Някак успявам да се впиша и да стана "свой". Радвам се, че до ден днешен поддържам приятелски отношения с повечето от тях.


- Как стана така, че ви поканиха да снимате в риалити формат номер едно на Русия "Дом 2"? Това помогна ли в кариерата?
- Отидох на кастинг. Запознах се с главния редактор на проектите на канала ТНТ. Той предложи да участвам и ми даде доста сериозен договор. Бях изненадан - снимки за списания, модни фотосесии... Всичко се случи точно така, както беше описано в него. Не мога да отрека, че придобих опит пред камера. Справих се доста добре и публиката ме харесваше.


- Разкажете повече за вашите представления в стила stand up comedy.
Аз съм доста творческа личност и от дете съм на сцената
Хората около мен знаят, че "правя" весело. Присъствал съм на Stand up comedy фестивал в Москва като зрител и останах изненадан от високото ниво на хумора. В България имаме няколко доста добри комедианти. С няколко мои приятели се стараем да вдигнем нивото на жанра в България, който е всекидневие в Америка.


- С какво ще изненадате зрителите в авторското ви шоу "JR - Жоро Руснака"?
- Правя оne man шоу. Разказвам най-доброто от трите ми години на комедийната сцена. 130 минути смях в залата. Сълзи и коремни плочки от смях! Гарантирам!


- Възприемате ли се като актьор след участието във филма "Немезис"?
- Да. Мисля, че съм доста добър като актьор, отколкото като певец. Не е само лично мнение, а и на режисьора Ивайло Спасов.


- Как се почувствахте в "Пееш или лъжеш"?
- Не мога да опиша чувството, когато залата се изправи на крака и Маги Халваджиян вдигна палците. Овациите бяха над минута и даже пуснах сълза. Добре, че в ефир не се видя. Получих адски много позитивни отзиви от хора, които не познавам. Беше свръхестествено! Не мислех, че ще предизвикам подобен интерес. После изпратих видеото на познат в Москва, който го показал на министъра на промишлеността. След няколко дни получих обаждане от администрацията на Путин - поканиха ме да водя новогодишно парти в клуб "Есенин", който се намира на 400 метра от Кремъл. Там присъстваха хора от висшия политически елит. Посрещнаха ме много топло и с много подаръци. Бях притеснен, но след като видях реакцията им на моето пеене, всичко се обърна на 360 градуса. Пях им до сутринта.


- Какво да очакваме от вас?
- Нови песни, които записвам в студиото на моя приятел Артур Надосян. Ще заснема и клипове. Ще се постарая да направя ново комедийно шоу. С Атанас Лазаров правим формата "Подмосковные вечера" и искаме да го изнесем извън България - водим преговори с партньори от различни страни

Автор: Оля Ал-Ахмед, Стандарт

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.