• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ Пловдив.
В палата 6 на Международния панаир в Пловдив президентът Румен Радев ще участва в откриването на Шестия европейски форум за социално предприемачество. На събитието ще присъства и министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев.

***
Пловдив.
От 10.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев ще участва в церемонията по откриване на Позиция 3 от проект „Модернизация на железопътна отсечка Септември - Пловдив" и Интермодален терминал Пловдив.

***
София.
От 09.00 часа в Нов български университет ще се проведе Ден на отворените врати.

***
София.
От 9.30 часа в сградата на Български Червен кръст, бул. "Джеймс Баучер" 76, ще се проведе дискусия по програма „Пътен индекс за безопасност", организирана от Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата и Европейският съвет за безопасност на транспорта.

***
София.
От 09.00 часа в Новотел София ще се проведе Cloud Forum 2017. Форумът се провежда за втора година и отново ще събере на едно място доставчици на услуги, телеком оператори, бизнеси и ИКТ специалисти, които ще обсъдят ключовите промени на пазара на облачните услуги.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Рубин" на хотел „Рамада" КНСБ организира Национална конференция „Социалният диалог за справедливо и достойно заплащане на труда".

***
София.
От 09.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги Г., Калоян Т. и др., на които са повдигнати обвинения в убийство.

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа в София бъде представен доклад за ползите и предизвикателствата от членството на България в Европейския съюз. Докладът е изготвен от екип от изследователи на Центъра за либерални стратегии по заявка на Европейската комисия в България и Информационното бюро на Европейския парламент.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно изменение на цени на електрическата енергия.

***
София.
От 10.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Н., който е обвинен за укриване и неплащане на данъчни задължения.

***
София.
От 11.00 часа омбудсманът Мая Манолова организира обществена дискусия на тема: „Законови гаранции за защита правата на работещите от некоректните работодатели". Събитието ще се проведе в сградата на институцията на омбудсмана.

***
София.
От 11.00 часа в Партерното фоайе на Софийската опера и балет ще се проведе пресконференция по случай 85-годишнината на големия български диригент - Михаил Ангелов.

***
София.
От 11.00 часа 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги И., Димитър П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа на ул. „Суходолска" и ул. „Владимир Куртев" в кв. „Факултета" ще бъде открит най-големият в Централна и Източна Европа Център за интегрирани услуги и развитие.

***
София.
От 12.00 часа в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1 ЦИК ще даде брифинг, на който ще обяви решението относно получените гласове и разпределението на мандатите между партиите и коалициите от произведените на 26 март 2017 г. избори за народни представители.

***
София.
От 12.30 часа в Софийската зоологическа градина зам.-кметът на Столичната община Йоана Христова ще провери строително-монтажните дейности в Софийската зоологическа градина

***
София.
От 13.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги Г., Стоян П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Марияна Т., която е обвинена в изнудване.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Средец" на Министерството на културата в присъствието на министър Рашко Младенов ще бъде открита ретроспективна изложба, посветена на 80-годишнината от рождението на големия български живописец Тома Трифоновски (1937-2010).

***
София.
От 18.00 часа в зала „Йерусалим" на Еврейския дом Унгарският културен институт организира Вечер в памет на Имре Кертес. Кертес е унгарски писател от еврейски произход, Нобелов лауреат за литература през 2002 г. Проявата се осъществява в сътрудничество с Организацията на евреите в България „Шалом".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК бразилската певица и композитор Ив Мендес ще изнесе концерт, на който ще представи новия си албум Bossa Romantica.

***
Благоевград.
От 19.00 часа Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще бъде открита първата вечер от 3-тото издание на Международния фестивал „Blagoevgrad Blues and Jazz".

***
Ботевград.
От 17.30 часа в Регионалния исторически музей - Ботевград ще започне открит „Урок по родолюбие с Ботев".

***
Бургас.
В зала Smart в Smart Center - Бургас, ще бъде проведена кръгла маса на тема "Конкурентоспособна икономика чрез стимулиране на партньорството между местната власт и бизнеса". От 14.15 часа ще започне брифинг, на който ще бъде споделен обобщен анализ на направените изводи и взетите решения.

***
Бургас.
От 09.00 часа в зала 208 на Бургаския свободен университет ще бъде открита XVIII-та конференция за студентско научно творчество. От 17.00 часа в същата зала ще се състои награждаването.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе редовната сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще дадат Весела Лечева - водач на листата "БСП за България" за 4 МИР Велико Търново и Валентин Ламбев - общински и областен председател на БСП Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Младежкия дом ще бъде учреден клуб „Млад възроожденец".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Младежкия дом ще се проведе концерт на ученици от класа по флейта при Музикалната школа с преподавател Жана Шимидова.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще гостува спектакълът „Искри и сезони".

***
Видин.
От 14.00 часа Сдружение „България в Европа" ще представи проекта „Oпазване и подобряване на околната среда в транс-граничния регион чрез компостиране на биоразградими отпадъци" на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА.

***
Враца.
От 18.00 часа в голямата зала на Младежкия дом ще бъде представена новата стихосбирка на Ботьо Гарвански „Калдъръмени строфи".

***
Враца.
От 18.30 часа в Градската концертна зала ще се състои концерт на Симфониета Враца „Класика и романтика" с диригент Димитър Панов.

***
Габрово.
От 10.30 часа Туристически информационен център - Габрово ще се проведе семинар на "Обмяна на фермерски опит".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Галерия „Георги Петров" - Луксор сити център ще бъде представена
на книгата „Господарят на дивия плаж" от Стефан Жечев.

***
Каварна.
От 9.00 часа, на игрището с изкуствена настилка на стадион „Калиакра" ще се проведат областните ученически игри по футбол при юношите XI - XII клас.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Валери Жаблянов, който бе водач на листата на БСП в Кюстендил ще даде пресконференция по повод постигнатите резултати на предсрочните парламентарни избори.
***
Кюстендил.
От 13.30 часа в заседателната зала на Областна администрация ще се проведе областно заседание между кметовете на общините и представители на държавните институции и изпълнителната власт.

***
Несебър.
За четвърта поредна година представители на Община Несебър заедно с почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов ще посрещнат първите организирани туристи от Израел.

***
Пловдив.
От 10.00 часа Пловдивския районен съд ще заседава по делото срещу нотариуса Нина Д., която е обвинена за удостоверяване на неверни обстоятелства.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала „Съединение" на Исторически музей - Пловдив ще се проведе викторина на историческа тематика, организирана от Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ - Пловдив.


***
Пловдив.
От 11.00 часа в Регионлания пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод старта на 16-то издание на кариерният форум "Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот" 2017.

***
Пловдив.
От 14.30 часа в заседателната зала на УМБАЛ „Пловдив" ще се проведе обучение на тема „Недоносени деца".

***
Разград.
От 10.30 часа в зала 712 на Областна администрация Разград ще се проведе заседание на Комисията по заетост.

***
Русе.
От 12.30 часа в Бизнес парк Русе Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) ще открие Регионалната структура на КРИБ в град Русе. Официални гости на събитието ще бъдат областният управител на област Русе Стефко Бурджиев, кметът на Русе Пламен Стоилов, кметове от областта, представители на КНСБ, КТ „Подкрепа", Дирекция „Бюро по труда", председателите на регионални структури на КРИБ в страната и др.

***
Русе.
От 18.00 часа в Зала „Княз Александър I" на Регионалния исторически музей археологът Светлана Великова ще направи презентация на тема „Накити от Средновековието". Проучването се фокусира върху публикувани и непубликувани материали, разкрити при археологически проучвания на обекти от периода на Средновековната българска държава (VІІ-ХІV век).

***
Сандански.
От 18.00 часа в Археологически музей - Сандански, по повод Деня на хумора и сатирата, ще бъде открита самостоятелна изложба с карикатури на Кирил Божкилов.

***
Сливен.
От 9.00 часа в заседателната зала на община Сливен ще се състои редовно заседание на Общинския съвет.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа във фоайето на БНР Радио - Стара Загора ще се проведе читалня за деца „Как децата повярваха в чудесата". Събитието е част от проекта „Детска читалня на колела" на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в западната зала на Художествена галерия Стара Загора ще бъде открита изложбата „Присъствие", с творби от фонда на галерията.

***
Търговище.
От 11.00 часа в пресцентъра в Областна администрация-Търговище директорите на дирекциите "Бюро по труда", "Инспекция по труда" и "Социално подпомагане" в ще дадат съвместна пресконференция.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 363 на Община Шумен ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.