• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Очакват се тежки преговори за Брекзит

Очакват се тежки преговори за Брекзит

/КРОСС/ Първите коментари за официалния старт на Брекзит бяха очаквани. Европейците казаха "Да, ние не сме щастливи, че Великобритания си тръгва от ЕС след 44 години членство". В същото време всички европейски лидери до един казаха, че това е един добър шанс за ЕС да демонстрира колко е единен и за разлика от британците, които и в писмото на Тереза Мей включително вече говорят за времето след Брекзит и за търговското споразумение, което Великобритания и ЕС трябва да подпишат, предава БНТ. Европейците са много по-предпазливи. Те казват нека се концентрираме върху преговорите, които предстоят. Те казват "нека се концентрираме върху преговорите, които така или иначе ще бъдат тежки и да не мислим за времето след развода".

Самата Тереза Мей си пожела в писмото взаимно уважение по време на водене на преговорите и след това. Същото си пожелаха и европейските лидери.

Тези преговори са прецедент в историята на ЕС, досега не се е случвало държава да напуска ЕС.

Това са много сложни дипломатически и технически преговори, но в основата на всичко са хората. Това е първото нещо, което ще бъде поставено на масата на преговорите. Става въпрос за 4 млн. европейци, 3 млн. от тях живеят на Острова и 1 млн. британци живеят в Европа.

Великобритания дължи на ЕС около 60 млрд. евро. Това е дялът на страната към европейския бюджет. През годините британците са протестирали, че е трябва да плащат висок дял в ЕС. Сега тази сметка трябва да бъде платена. В Лондон смятат, че това е отмъщение от страна на Брюксел към тях. В Брюксел обаче казват, че това са сметките и трябва да ги платят

Ще бъдат много трудни и тежки преговори. Не е изключено да се стигне до дипломатическа война между Лондон и Брюксел. Точно затова европейците са много предпазливи за бъдещето след Брекзит.

Според много от лидерите Брекзит е добър шанс за обединение на Европа.

В Малта е и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той говори предимно за изборите у нас. "България ще остане стабилна, ще продължи проевропейската си политика", каза още Борисов в Малта.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

месара

в Брюксел треперят че и други държави ше последват Великобритания и за това сега се чудят какви показни санкции да им наложат та да сплашат другите държави членки !!! хитлер не е успял да наложи господство над Европа , сега меркел се опитва да направи това !

30.03.2017 13:58:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.