• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Социолог: ГЕРБ и патриотите, с премиер Борисов, е най-вероятното правителство

Социолог: ГЕРБ и патриотите, с премиер Борисов, е най-вероятното правителство

/КРОСС/ "Сега е модерно да се казва на политиците: Много пари взимате. Не Борисов е властта, не Радев е властта, а тези 240 души, които изпратихме само преди дни в парламента". Това коментира пред БТВ социологът Андрей Райчев.

"Продуктът се казва правителство, българският народ не даде категорично някакво свое желание, няма ясен човек, на когото да се връчи цялата власт", коментира той. Според него вариантите за съставяне на нов кабинет са три.

"Единият вариант, който е голяма коалиция между ГЕРБ и БСП, няма нужда да го коментираме чак толкова, защото той е почти невъзможен.. Остават два варианта, от които единият е ГЕРБ + Обединени патриоти, което би правило 122 депутати. Това би било една естествена коалиция, защото те управляваха под определена форма и в предния парламент, а и патриотите не са толкова крайни като някои от западните националисти. Каракачанов не е Льо Пен", коментира Райчев.

"Тук проблем за съставяне на коалиция би се получил, защото в последните години Бойко Борисов построи една мека политика към Турция, която доведе до това ние да бъдем в най-добри отношения с тях. Това, което също много тежко може да спъне подобен вариант на управление е и въвеждането на изцяло мажоритарна система, защото това би било смъртта за патриотите, които няма да видят и един депутат за в бъдеще. Третата трудност естествено е свързана с пари", коментира още Андрей Райчев.

"Вярно е, че Бойко Борисов е доста флексибилен политик, но подобни проблеми биха възникнали при една подобна коалиция. Следващия вариант за съставяне на кабинет е ГЕРБ да предложат кабинет на малцинството. От гледна точка на управлението това е по-лесно, но тогава Борисов ще трябва да преговаря всеки ден по всеки закон, защото няма да има официалната коалиция с никой. И двата варианта като цяло не са много добри и имат своите минуси", отбеляза социологът.

"Остава широката коалиция, която споменахме по-рано и която предлагат от Обединени патриоти, но тя както казах не ми се вижда вероятна, въпреки че би била по-добра за България", допълни Андрей Райчев. "Като гледате Нинова, виждате ли вероятност тя да стане заместник на Борисов в един бъдещ кабинет, или пък още по-невероятното Борисов да стане нейн?", риторично попита Райчев.

"Ако трябва да залагам все пак кой е най-вероятния вариант за съставяне на ново правителство, то това е кабинет между Обединените патриоти и ГЕРБ, с Бойко Борисов за министър-председател", коментира още социологът.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

"Не Борисов е властта, не Радев е властта, а тези 240 души, които изпратихме само преди дни в парламента"." - Кой ги избра тези хора, г-н Райчев? Кой реди листите? Партийните върхушки! Ние само избирахме между едното зло и другото зло. Ето защо големите партии не желаят мажоритарна система, за която гласуваха над 3 млн. български граждани! Тогава ще се гласува за всеки един от тези т.н. народни представители! И има опасност поне част от върхушките да не попаднат в парламента!

30.03.2017 15:54:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.