• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Дизайн философията в създаването на потребителския интерфейс EMUI

Дизайн философията в създаването на потребителския интерфейс EMUI

/КРОСС/ Създаването на нова версия потребителски интерфейс е една от най-амбициозните задачи пред производителите на смартфони. Това е сложен процес, който комбинира работа по графичния дизайн, IT, използваемост и тестване на потребителското преживяване (UX). Интерфейсът трябва да отговаря на изискванията, да бъде атрактивен за потребителите по цял свят. Да не забравяме, че смартфоните на Huawei се продават в 170 държави. Интерфейсът трябва да е в съответствие и с дизайна на следващите серии устройства на пазара.

Според дефиницията, добре разработеният интерфейс ни дава възможност да изпълняваме лесно основни задачи при първия контакт с устройството, а когато го познаваме добре извършваме с лекота по-сложни задачи, рядко грешим и сме удовлетворени от използването на устройството или услугата.

Историята на патентования интерфейс на Huawei EMUI (Emotion UI) започва през 2012 година. Тогава се появява в смартфоните на Huawei в първата си версия. Версия 2.0 е от 2013 г., третият вариант е от 2014 г., а версия 4.0 бе пусната през 2015 г. Huawei освежи своя EMUI заедно с излизането на новата версия на бизнес смартфона Mate 9 в края на 2016 г. Тогава беше показан за първи път EMUI 5.0. Тази година, с премиерата на Huawei P10 и P10 Plus в Барселона през март, беше представена по-нова, EMUI версия 5.1.

Философията за нов интерфейс е описвана чрез три основни теми: Clean, Living, Simplified. Графично, интерфейсът е вдъхновен от цветовете на островите в Егейско море. Чисто белият цвят, комбиниран с красиво синьо, може да се разпознае от прелестния остров Санторини. Динамичните ефекти в EMUI са базирани на природа, вълни и светлина. Тези ефекти напомнящи за плаваща медуза, се забелязват в интерфейса, заедно с други, при зареждане на батерията и в музикалния плеър.

Петата версия на EMUI е с изцяло обновен графичен дизайн, подобрена производителност, приоритетна защита на потребителските данни и най-вече решения, които улесняват нашия живот. Доскоро смартфон потребителите често се оплакваха от ниска производителност на устройствата, сложност и прекалено различни известия, които смущават ежедневните активности. При EMUI 5, 90% от действията могат да бъдат изпълнени само в 3 стъпки. Някои услуги са достъпни са с един клик.

В новата система, след получаване на известие, можем директно да отговорим, също така да изтрием ненужните съобщения от имейлите си по-бързо. Всеки вид нотификация може бързо да бъде блокирана „за постоянно" чрез кликване върху нея и избиране на нужната опция. Когато системата изисква от нас да вземем решение, опциите се показват по много удобен начин в долната част на екрана, не в средата, както беше досега. Тези решения улесняват и ускоряват производителността на смартфона за по-голяма удовлетвореност на потребителя.

EMUI 5 е снабден с алгоритъм за „машинно" учене. В комбинацията с най-новата операционна система Android Nougat, Huawei налага посланието "Born fast, stays fast" ("Създаден бърз, оставащ бърз"). Това означава, че дори 18 месеца след първото включване, смартфонът не губи своята производителност. Телефонът разпределя оптимално ресурсите на процесора, графичният процесор и паметта, за да продължи да осигурява максимална скорост на интерфейса и приложенията. Често употребяваните приложения стартират по-бързо от тези, които се използват по-малко.

EMUI 5 съдържа решения за сигурност на информацията, което е от изключително значение за бизнес потребителите. Решенията на SoC (system on chip) чипсета осигуряват същото ниво на защита на данните, която предоставят банковите институции. В PrivateSpace, избрани документи, снимки и данни от приложения, са защитени.

Смартфоните на Huawei анализират заплахите, които дебнат потребителя в реално време . EMUI 5 ще ни защити от вируси, „Троянски кон", фишинг и измамни схеми. Подобни заплахи биват блокирани автоматично, а телефонът информира собственика.

В най-новия EMUI 5.1 интерфейс, галериите за снимки и видеа имат нова, изключително полезна функция Highlight, разработена в сътрудничество с GoPro. Устройството с EMUI 5.1 може автоматично да направи клип от избрани снимки и видеа, да добави музика и леки графични ефекти.
EMUI 5.1 е изцяло нов потребителски интерфейс.

Анализирайки стотици възможни сценарии от нашето поведение, Huawei подобри почти всички елементи от платформата си. Системата е ускорена, функционирането - улеснено, а графичният дизайн е обновен Вдъхновението от природата и Гърция води до един много добър резултат. Оформяйки дизайна на системата, Huawei си сътрудничи с компании като Pantone Color Institute или GoPro. EMUI се отличава на пазара, особено ако използваме новите решения на смартфоните Mate 9 и новата P10 серия. Засега EMUI в 5-та версия се използва от повече от 12 млн. смартфон потребители в глобален мащаб, а новата версия е налична от едва 4 месеца.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.