• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Първи по рода си Наръчник за по-безопасни плащания, насочен към непълнолетните

Първи по рода си Наръчник за по-безопасни плащания, насочен към непълнолетните

/КРОСС/ Ръководството на Mastercard и Child & Youth Finance International (CYFI) съдържа най-добрите практики за финансовата индустрия, към които да бъде приобщено следващото поколение

Child & Youth Finance International (CYFI) и Mastercard представиха първия по рода си наръчник по банкиране и разплащателни продукти за непълнолетни. С уникалния си подход, ръководството По-безопасни разплащателни продукти за непълнолетни (Safer Payment Products for Minors) представя препоръчителни практики за доставчиците на финансови услуги, с които да разработят подходящи разплащателни продукти за непълнолетни, насърчавайки финансовата им отговорност и вземането на финансови решения. Наръчникът включва и представяне на инструменти и механизми, които дават възможност за родителски контрол върху финансовата независимост на непълнолетните.

Ръководството, насочено към нуждите и сигурността на младото поколение, се появява във време, в което правителствата, частният сектор и гражданското общество увеличават усилията си за изграждане на по-справедливо и интегрирано общество. Финансовото, дигиталното и половото приобщаване са основни елементи за изграждането на свят, в който всеки получава шанс да реализира потенциала си. Непълнолетните са основата на бъдещото общество и трябва да бъдат въведени във финансовия свят по отговорен начин.

Създаден, за да напътства национални и международни финансови институции, наръчникът има за цел да помогне отговорните фактори, производителите на продукти и доставчиците на финансови услуги да разберат отговорностите, нуждите и рисковете, свързани с пазара. В допълнение към основната цел - създаване на безопасни и подходящи продукти за непълнолетни, наръчникът се стреми да насърчава и диалога между родители и деца. По този начин както доставчиците на финансови услуги, така и родителите могат да напътстват младите за финансовото им включване, независимост и отговорност.

„Днешните деца са утрешните възрастни. Докато те растат, трябва да се погрижим да са напълно подготвени да участват във все по-дигитализиращата се икономика. Като гарантираме, че инструментите и продуктите, предназначени за тях, са подходящи за възрастта им, допринасяме за тяхната подготовка и сигурност", каза Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България и Македония.

Тъй като различните изисквания за функционалност и сигурност на финансовите продукти за непълнолетни варират, в зависимост от възрастта им, наръчникът е насочен главно към идеята младите сами да могат да управляват разплащателните си продукти и средства.

Наръчникът е създаден от Mastercard, Child & Youth Finance International (CYFI), ParentPay, nimbl и Mirador Digital, със съдействието на редица организации от финансовия сектор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.