• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящо на 26 май

Предстоящо на 26 май

/КРОСС/ ***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 7.15 часа в Министерството на образованието и науката представител на медиите ще изтегли изпитния вариант за държавен зрелостен изпит по желание за зрелостниците.

***
София.
От 9.30 часа в централата на КТ „Подкрепа" президентът Димитър Манолов ще открие международна конференция на тема: „Европейският социален стълб - предизвикателства пред синдикатите за по-ефективна защита правата на работниците".

***
София.
От 9.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко Ст., Захари Т., Михаил Г., Николай П., Таньо Т., Георги Евл., Емануил Г., Николай Д., Валентин С., Ели Ст., Уляна Ш., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа ще бъде извършен преглед на готовността за пускане в експлоатация на сградата на бул. „Ген. М. Д. Скобелев" № 23, в която ще бъдат настанени Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитър К., Георги Б., Чавдар Д., Юрий К., Димитър Ш., Илия И., Йоланта Б., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 16-и състав на на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алмохаммад А., Ал Абдулах Ф., Ал Фанди Я., обвинени в тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа Конгресен център „Глобус", ет. ІІ, зала „Европа", ще се проведе форумът „Европейският семестър, социалната защита и ролята на социалните партньори", организиран от КНСБ и фондация „Фридрих Еберт".

***
София.
От 10.30 часа в Музея на съобщенията, София, ул. „Гурко" № 6, ще се състои церемония по валидиране на пощенска марка по повод 85-ата годишнина от рождението на българския актьор Григор Вачков. Печатът за валидирането ще бъде поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, художника на проекта и внучка на актьора - Рада Миладинова, както и дъщерята на твореца - Мартина Вачкова.

***
София.
От 11.00 часа в хотел „Сентрал парк", бул. „Витоша" № 106, ще се проведе конференция за откриване на проект „Подобряване на процедурите по атестация и дисциплинарната практика в съдебната система"

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стоян Т., Георги Г., Костадин Тр., Диавера Л., обвинени в престъпление по служба.

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо И., обвинен в изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия Ст., Ивайло Т., Камелия М., Милко Д., Милко Т., Тодор С., Ичко Л., Красимира Гр., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа молба за реабилитация на Иво Г.

***
София.
От 19.00 часа в Софийската опера и балет ще бъде представен спектакълът „Евгений Онегин" от П.И. Чайковски, съвместна продукция на Софийската и Пловдивската опера.

***
София.
От 19.00 часа в клуб „Перото" ще бъде представен сборникът „Бащите не си отиват".

***
Ахтопол.
От 18.00 часа ще бъде отслужена панихида по повод 100-годишнината от смъртта на полковник Борис Драганов.

***
Благоевград.
От 9.30 часа в зала „22-ри септември" на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет Благоевград.

***
Благоевград.
От 10.00 часа във Военно формирование 26 400- Благоевград ще се състои Тържествен ритуал за полагане на военна клетва и „Ден на отворените врати с показ на въоръжение и бойна техника".

***
Благоевград.
От 10.00 часа в заседателната зала на КНСБ-Благоевград ще се проведе пресконференция по повод задълбочаващите се проблеми с преминаването на тежкотоварните автомобили на границите, които са вътрешни за ЕС.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в Градска художествена галерия в Благоевград ще бъде представена изложба по повод 24 май - Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост и празника на Благоевград.

***
Бургас.
От 17.00 часа на открита сцена "Охлюва" в Морската градина ще се проведе Карнавал на биоразнообразието.

***
Бургас.
От 17.30 часа в сградата на ОУ "П.Р. Славейков" ще се проведе форум "Обединени срещу агресията на децата в ОУ "П.Р. Славейков".

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала 110 на Бургаския свободен университет ще се състои тържество по случай 5-годишнината от създаването на Академията за таланти по програмиране и закриване на учебната година.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще гостува биографът на Ванга- Жени Костадинова.

***
Бургас.
От 19.00 часа в Магазия 1 на Пристанище-Бургас ще се проведе хоров концерт, посветен на Деня на българската просвета, култура и славянската писменост.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание" ще бъде открита национална та изложба „Сабите на войводите" с участието на 12 български музея.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Концерт на Вокално студио „Таланти" и група „Спейс", посветен на 10-годишнината от основаването на студиото.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Димитър Колев организира приемна за граждани.

***
Враца.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Враца, ет.6, ще се проведе пресконференция на областния управител Малина Николова във връзка с провеждането на 71-вия Национален туристически поход "Козлодуй - Околчица".

***
Видин.
От 11.00 часа на откритата сцена пред Художествената галерия „Никола Петров" заместник-кметът инж. Цветан Асенов ще открие Деня на виното на река Дунав, организиран от Сдружение на независимите лозаро-винари от Северозападна България, съвместно с Община Видин.

***
Видин.
От 13.30 часа в крепостта „Баба Вида" Регионален исторически музей Видин открива изложбата „Непознатото за царската резиденция „Баба Вида".

***
Видин.
От 18.30 ч., в Драматичния театър кметът на Община Видин Огнян Ценков ще поднесе приветствие по повод 45-годишния юбилей на Ансамбъла за народни песни и танци "Дунав.

***
Враца.
От 17.00 часа във фоайето на Народно читалище „Развитие 1869" ще бъде открита фотоизложба „Децата на Враца".

***
Враца.
От 17.30 часа в малка зала ХГ „Иван Фунев" ще се проведе Национален литературен конкурс за написване на стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев".

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представен спектакълът „Бащата" от Аугуст Стриндберг.

***
Враца.
От 19.00 часа на площад „Христо Ботев" ще бъдат открити „Ботеви дни 2017".

***
Враца.
От 20.00 часа на открита сцена пред Община Враца ще се проведе Концерт на Tri O Five и Прея, Деян Минчев - Бедата.

***
Гурково.
От 16.30 часа е на ул. „Александър Батемберг" № 7 народният представител Маноил Манев ще проведе приемна за граждани.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще се състои Празничен концерт на Частна гимназия „Леонардо да Винчи" по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

***
Карлово.
От 18.00 часа на пл. „20-ти юли" ще се проведе „Фолклорна плетеница".

***
Пазарджик.
В 9.00 часа в градинката пред ПГ „Иван С.Аксаков" ще се проведе ежегодната кампания „Написаното остава. Пиши правилно!" на Института за български език при БАН.

***
Петрич/с. Дрангово.
От 10.00 часа в църквата на село Дрангово ще бъде отслужена литургия по повод 145 години от рождението и 100 години от героичната смърт на полк. Борис Дрангов. В 11.30 часа пред Военен паметник „Дрангова чешма" патриотични стихове и изпълнения ще предшестват ритуала по полагането на цветя и венци. Официални слова ще произнесат кметът на община Петрич Димитър Бръчков и вицепрезидентът Илияна Йотова. Точно в 12.00 часа с камбанен звън от всички църковните храмове на Неврокопска епархия ще бъде засвидетелствана почитта към живота и делото на полк. Дрангов.

***
Петрич.
От 18.00 часа, в салона на читалище „Братя Миладинови - 1914" започва научна конференция на тема „Полковник Борис Дрангов - един век по пътя на величието". В хода на форума ще бъде премиерата на книгата "Азъ служихъ при Дранговъ..." с автор Красимир Узунов. Предвидено е и представянето на идеен проект за изграждането на паметник на полк. Дрангов във Военна академия „Георги С. Раковски". Час по-късно ще бъде открита фотодокументална изложба със снимки от албума на сем. Дрангови.

***
Петрич.
От 20.00 часа на градския площад в Петрич ще се състои празничен концерт по повод 145 години от рождението и 100 години от героичната смърт на полк. Борис Дрангов. В 21.00 часа се поставя началото на тържествената вечерна проверка. Строят ще приеме председателят на Народното събрание Димитър Главчев. Официални гости ще бъдат вицепремиерът Валери Симеонов, главният прокурор Сотир Цацаров, председатели на парламентарни групи в 44-тото Народно събрание, народни представители от всички политически сили, областният управител Бисер Михайлов. В Петрич специално за повода ще пристигнат внуците на полк. Дрангов - Борис Дрангов и Райна Дрангова.

***
Пловдив.
От 09:00 часа в зала 10 на Окръжен съд - Плодвив ще се гледа делото срещу лице, управлявало лек автомобил "УАЗ" с концентрация на алкохол в кръвта си 2,62 промила.

***
Пловдив.
От 11:00 часа пред паметника на полк. Борис Дрангов /на кръстовището на бул. "Руски" и бул. "България" от страната на хотел Санктперебург/ ще се състои поклонение по повод 100-годишнината от гибелта му.

***
Пловдив.
От 13:30 часа в зала 3 на Окръжен съд- Пловдив ще се гледа делото срещу Кирил Рашков, обвинен в нарушаване на обществения ред спрямо журналисти от Пловдив.

***
Русе.
От 10.00 часа май ще се проведе традиционният средновековен фестивал на Червен.

***
Русе.
От 16.00 часа РИМ-Русе ще се проведе Детска нощ в Музея.

***
Садово.
В град Садово ще се проведе Първият Фестивал на еко и биопроизводителите.

***
Созопол.
В Конгресния център продължава XVI научна конференция по осветление с международно участие и втората младежка балканска конференция.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се състои награждаване на Националния конкурс за поезия „Николай Лилиев".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще се проведе „С приятел до теб" - концерт-спектакъл на Вокална студия „Усмивки" с участието на Театрално студио „Фантазио" при НЧ „Родина 1860".

***
Смолян.
От 17.00 часа в Читалище "Орфееви гори-1870" - кв. Райково ще се проведе Концерт на Общински духов оркестър, част от 48 -и Майски културни тържества. От 18.00 часа ще се състои Изложба-базар „Родопски занаятчии" - ХII-то издание.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Читалище "К. Маджаров-1866" - кв. Устово, зала „Н.Карагяуров", ще се състои празничен концерт по случай 15 години на Школа по народно пеене „Китка виена", част от 48 -и Майски културни тържества.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Читалище "Балкански просветител" - кв. Райково ще се състои Клавирен и вокален концерт, част от 48 -и Майски културни тържества.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Клуб на дейците на културата, изложбена зала „Петър Стайков" - Смолян, ще се проведе Творческа вечер на звездната Валя Балканска, по повод нейния 75-годишен юбилей.

***
Смолян/ с. Арда.
От 19.00 часа в с. Арда ще се проведе Празник на юбилярите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.