• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

​Жълт код за дъжд в 18 области

​Жълт код за дъжд в 18 области

/КРОСС/ Жълт код за дъжд, на места придружен с гръмотевици, е обявен в 18 области в Западна и Централна България. На отделни места валежите ще бъдат значителни, съобщават от БТВ.

Очакват се количества между 10 и 20 л./кв.м, в отделни райони до 40.

Над Източна България облачността ще е разкъсана, но на места е възможно да превали. Ще се усеща вятър. Дневните температури ще са предимно между 15 и 21 градуса, в София около 15. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца.

В планините ще има валежи, в отделни райони - интензивни и придружени от гръмотевици. Над 2000 метра дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът ще е до умерен.

Над по-голямата част от Балканите ще бъде облачно и дъждовно. Почти без валежи ще е в крайните северозападни райони от полуострова. Температурите ще се понижат.

Затоплянето в Западна и в Централна Европа ще продължи. От северозапад, през Скандинавския полуостров ще нахлува студен въздух.

В Норвегия ще е дъждовно, в останалите скандинавски страни - с променлива облачност. Над Централна Европа и в Италия ще има временни увеличения на облачността, но ще остане без валежи. Предимно слънчево ще бъде над Западна Европа.

У нас в събота в Западна и в Централна България ще бъде дъждовно. В Източната половина от страната ще има повече слънце, но и там на отделни места за кратко ще превали. В неделя валежите ще са по-слаби. Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-високи.

В понеделник ще бъде предимно слънчево, затоплянето ще продължи.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.