• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

БСП Карлово: При провал на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ управляващите да понесат политическа отговорност

БСП Карлово: При провал на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ управляващите да понесат политическа отговорност

/КРОСС/ Съществуването и стабилизирането на МБАЛ „Д-р Киро Попов" да стане приоритет за Общински съвет - Карлово и за кмета на общината, поискаха в нарочна декларация общинските съветници от БСП в Карлово.

Според тях монолитното мнозинство общински съветници - групата на кмета Кабаиванов, групата на ПП ГЕРБ, групата на ПП „Евророма", част от патриотите са протакали решаването на проблема. Социалистите са категорични, че има неглижиране на ситуацията, като считат, че негова еманация е неизпълнението от страна на кмета на решение на Общинския съвет за финансиране належащото преместване на отделението за хемодиализа, в резултат на което болницата пропусна да заработи десетки хиляди лева. Те настояват Общинският съвет да вземе решение, с което да подкрепи работещите в МБАЛ „Д-р Киро Попов" в правото им на достойна работа в общинската болница и да бъде отпусната финансова помощ от 300 000 лева за нейното стабилизиране.

Наред с критиките към управляващото в община Карлово мнозинство общинските съветници от БСП декларират своята пълна подкрепа за работещите в лечебното заведение и заявяват готовност за съвместни действия с народните представители от БСП за България и централите на останалите политически партии да работят за промяна на законодателството в частта за общинските болници.

„Напомняме на управляващото мнозинство - групата на Кмета Кабаиванов и приближените им патриоти, групата на ПП ГЕРБ, групата на „Евророма", както и на Кмета д-р Кабаиванов, че освен демонстрация на самочувствие, при откровен провал в управлението на общинско дружество, какъвто е случая с МБАЛ „Д-р Киро Попов" от тях се очаква и мъжеството да поемат политическа отговорност.

Искрено се надяваме, че няма да станем свидетели и на доказаната управленска практика на десните партии: когато възникне управленски проблем в общинско или държавно дружество, то или се продава, или се затваря.", се казва още в декларацията на общинските съветници от БСП.

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я
на групата общински съветници от БСП в
Общински съвет - Карлово

Уважаеми съграждани, жители на община Карлово,

Преди година и половина ние предложихме на Общински съвет - Карлово и Кмета на общината да загърбим партийните си пристрастия и като отговорни Ваши избранници да постигнем надпартийно съгласие за разрешаване на кризата в МБАЛ „Д-р Киро Попов".

Ние винаги сме работили и работим за това всеки български гражданин да има достъп до здравеопазване, да има последователна държавна политика за държавните и общинските болници, където да се лекуват и хората, които нямат възможност да доплащат в скъпите частни клиники.

За този период внесохме няколко докладни записки, отправихме конкретни питания към Кмета на общината, предлагахме конкретни антикризисни мерки, стигнахме до иницииране на нарочна извънредна сесия за разглеждане на състоянието на болницата ни. Но тези наши усилия се сблъскаха с едно монолитно мнозинство общински съветници - групата на Кмета Кабаиванов, групата на ПП ГЕРБ, групата на ПП „Евророма", част от патриотите - което с демонстративно самочувствие и безхаберие, произтичащо от управленска немощ, протакаха решаването на проблема. Бойкотираха не само предложенията ни, но и предложената извънредна сесия. Като еманация на неглижиране на проблема е неизпълнението от страна на Кмета д-р Кабаиванов на решение на Общинския съвет за финансиране належащото преместване на отделението за хемодиализа, в резултат на което болницата пропусна да заработи десетки хиляди лева. 

Провеждаха хаотични срещи с управителя на болницата. Нито веднъж не ни поканиха на конструктивен разговор. Нямаше диалог, нямаше чуваемост.

Ето защо, от тази трибуна, ние желаем ясно да се разграничим от това поведение на управляващото мнозинство, Кмета на общината и управителя на МБАЛ „Д-р Киро Попов", което доведе до напускане на здравното ни заведение от лекари и медицински сестри, както и до понижаване на качеството на предлаганите медицински услуги.

Наред с тези критики ние за пореден път заявяваме нашата и на партията ни готовност:
- Съвместно с народните ни представители и централите на останалите политически партии да работим за промяна на законодателството ни в частта за общинските болници;
- Да застанем зад работещите в МБАЛ „Д-р Киро Попов" в правото им на достойна работа в общинска болница;
- Да настояваме съществуването на МБАЛ „Д-р Киро Попов" да стане приоритет за Общински съвет - Карлово и за кмета на общината, и в този тежък за болницата момент да й се помогне с отпускането на финансова помощ от 300 000 лева;
- Да се промени методиката на заплащане и организацията на работа в здравното заведение;
- Да участваме във взимането на необходимите управленски решения с единствена цел запазване и стабилизиране на общинската болница.

В заключение напомняме на управляващото мнозинство - групата на Кмета Кабаиванов и приближените им патриоти, групата на ПП ГЕРБ, групата на „Евророма", както и на Кмета д-р Кабаиванов, че освен демонстрация на самочувствие, при откровен провал в управлението на общинско дружество, какъвто е случая с МБАЛ „Д-р Киро Попов" от тях се очаква и мъжеството да поемат политическа отговорност.

Искрено се надяваме, че няма да станем свидетели и на доказаната управленска практика на десните партии: когато възникне управленски проблем в общинско или държавно дружество, то или се продава, или се затваря.

27.05.2017 г.
гр. Карлово

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.