• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Пилотният проект по зелено предприемачество на Джуниър Ачийвмънт спечели престижна награда

Пилотният проект по зелено предприемачество на Джуниър Ачийвмънт спечели престижна награда

/КРОСС/ Проектът GREENT получи наградата за сътрудничество на световната организация на JA - за съвместното разработване на иновативния образователния курс

Проектът GREENT на JA България, JA Гърция, JA Румъния, JA Латвия и организацията на JA в Норвегия беше удостоен с престижната „Collaboration Award", награда за сътрудничество, по време на Световната лидерска конференция на JA Worldwide, която се проведе в Атланта, САЩ, миналата седмица. По време на събитието изпълнителният директор на JA България, Милена Стойчева, беше номинирана също за престижна награда - за лидери в цялата мрежа на JA на името на Сорая Солти - жената, създала Джуниър Ачийвмънт в региона на Близкия Изток. Наградата отличава всеотдайни визионери, които не признават граници и разкриват нови хоризонти за цялата организация, носейки систематична промяна за своята държава или регион.

„Развълнувани сме да продължим напред и да направим програмата ни за зелено предприемачество глобална, вдъхновявайки младите хора да създават бизнеси, които са устойчиви в сърцевината си и показват дълбоко уважение към истинската стойност на природата. Благодарим на екипите на JA Bulgaria, JA Гърция, JA Латвия, JA Норвегия, JA Румъния за упоритата работа, за да бъде този проект успешен!" - сподели Вера Петканин, директор „Оперативни дейности" на JA България, инициатор и главен координатор на проекта GREENT.

Проектът GREENT беше иницииран от Джуниър Ачийвмънт България през 2015 г. и е съфинансиран от програма „Еразъм+" на Европейския съюз. Мисията на проекта, в който участват общо 5 организации от мрежата на JA в Европа, е да създаде образователни инструменти, които да помогнат на учителите в Европа да изградят у своите ученици мисловна нагласа за екологосъобразно предприемачество . Вече напълно завършени са методология за преподаване на зелено предприемачество чрез метода на blended learning (смесено обучение, използващо онлайн технологии в съчетание с традиционно преподаване в класната стая), учебна програма по зелено предприемачество и наръчник за учителя с 36 напълно разработени урока, съдържащи насоки и идеи за активности, които учителят може да използва в клас.

В рамките на гимназиалния курс е предвидена възможност за младите хора да разработят и свои собствени идеи за устойчив бизнес в 7 лесни стъпки, които ги превеждат през процеса на предприемаческо откритие и бизнес моделиране за устойчив бизнес.

От новата учебна 2017/2018 година всички желаещи учители в България ще могат да ползват създадените ресурси напълно безплатно. Джуниър Ачийвмънт България ще предлага и обучения на учители, които се интересуват как да преподават зелено предприемачество, като курсовете са одобрени от Министерството на образованието и науката в рамките на Информационния регистър на одобрените програми за квалификация на педагогическите специалисти и ще носят кредити на посетилите ги учители.

Проектът GREENT ще приключи със заключителна международна конференция в края на септември 2017 г. в София.

Организациите партньори разглеждат тази конференция само като поредна стъпка в своята стратегия за разширяване на преподаването по темата зелено предприемачество, като вече имат ясен план как да го направят достъпно за повече ученици в Европа и света.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.