• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Таня Звискова е 40-а на Европейското по стрелба

Таня Звискова е 40-а на Европейското по стрелба

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Таня Звискова се класира на 40-о място в дисциплината 60 изстрела легнал малокалибрена пушка на Европейското първенство по спортна стрелба в Баку (Азербайджан). При изключително силен и поривист вятър Таня постигна 600.6 точки. Най-добре от трите ни състезателки се представи Нели Танева с 605.8 точки, което ѝ отреди 17-а позиция. Миналогодишният ни Спортен талант Янина Станчева е 43-та с 599.5 точки. Шампионка е Дженифър Макинтош от Великобритания с 619.1 точки. „Много слаби резултати. Но, добре че изобщо ни допуснаха до състезанието, защото шубите ни не отговаряха на изискванията. Цяла нощ прекроявахме и шихме" - заяви от Баку Таня. На 27 юли е следващият старт - 3 х 20 изстрела с малокалибрена пушка.

Други двама Спортни таланти в плуването ни представят на Европейския олимпийски фестивал в Дьор, Унгария. Преди минути Тодор Тодоров постигна два лични резултата: на 200 метра свободен стил с време 1:57.43 мин, което по неофициални резултати му отреди 27-о място от 44 плувци. На 100 метра бътерфлай той финишира за 58.92 секунди. В същата дисциплина Иван Алмаджиев записа 58.08 сек. Той ще плува още 50 м и 100 м свободен стил.

Антонио Иванов - Спортен талант на „Еврофутбол"  завърши на 19-о място на 200 метра на Европейското първенство по лека атлетика старша възраст (до 20 г.) в Гросето (Италия). 18-годишният ни състезател постигна 21.74 сек. в полуфинала и не успя да се класира в първите осем. Ден преди това Антонио не успя да прескочи сериите на 100 м, след като се нареди шести с 10.96 сек. в серията си. Иванов закъсня на старта, като не успя да реагира на доста бързото пускане от страна на стартера.

Утре започва участието си и талантът ни в тениса Михаела Кафтанова на Европейско лично първенство  в Клостерс, Швейцария. Първата й съперничка е представителка на Гърция.

Медийни партньори по програма „Спортни таланти" са: сайтовете gong.bg, viasport.bg, bgathletic.com, ngobg.info, dir.bg, blitz.bg, actualno.com и sportlive.bg, вестниците „Еврофутбол" и „Марица", агенция КРОСС, както и БНР и Дарик радио.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.