• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Премиерът Борисов се срещна с висш американски дипломат

Премиерът Борисов се срещна с висш американски дипломат

/КРОСС/ Процесите в държавите от Западните Балкани бяха сред обсъжданите теми по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов със заместник помощник държавния секретар на САЩ за Европа и Евразия Хойт Ий, съобщават от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов акцентира върху значението на европейската перспектива за държавите от региона. Той подчерта, че въпросът за тяхното приобщаване към Европейския съюз ще е един от приоритетите на страната ни, когато поеме ротационното председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

В рамките на разговора в Министерския съвет Борисов обсъди с Хойт Ий резултатите от участието си в срещата на лидерите от Берлинския процес в Триест. Министър-председателят акцентира върху възможностите за свързаност между страните от Западните Балкани и тези от ЕС с включването на Коридор №8 в Берлинския процес. Свързващата инфраструктура е важна, тя ще даде нова перспектива на за развитието на Балканите, заяви премиерът.

Обсъден беше също напредъкът на интерконекторната връзка България - Гърция. Министър-председателят поясни, че този проект е от ключово значение не само за двете страни, а и за региона на Югоизточна Европа и ЕС. С осъществяването му ще се постигне диверсификация на източниците и маршрутите за доставка на природен газ от Южния газов коридор. Двамата обсъдиха също развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център „Балкан".

Министър-председателят Бойко Борисов и заместник помощник държавният секретар Хойт Ий разговаряха и за засилването на двустранното партньорство между България и САЩ в интерес на общите цели на двете страни като съюзници.

Премиерът изтъкна, че за България е от голямо значение сътрудничеството в областта на сигурността и отбраната и отбеляза провеждането на най-голямото военно учение в Европа на територията на нашата страна.

На срещата присъстваха вицепремиерите Томислав Дончев и Екатерина Захариева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Който не е чел нека прочете "Аквариума" на Виктор Суворов -разузнавач от СССР. Рашата продължава да действа по същият начин както е действала през комунизма. Прави го и у нас и навсякъде където има руски мекерета и продажни боклуци.

24.07.2017 22:18:37

Анонимен

ДА, ЗАЩОТО РУСКИТЕ ДРУГАРИ СА СЕ РАЗВИХРИЛИ

24.07.2017 19:21:09

Анонимен

За инструкции!

24.07.2017 17:44:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.