• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

От Министерството по председателството обясниха защо ще се харчат милиони за реклама

От Министерството по председателството обясниха защо ще се харчат милиони за реклама

/КРОСС/ От Министерството на българското председателство на ЕС излязоха с официално писмо по повод информациите в медиите, че ще бъдат милиони левове за реклама по време на 6-те месеца, в които страната ни ще ръководи Общността.

Новината излезе след пресконференция на министър Лиляна Павлова. След нейния брифинг от ведомството, явно решили, че има негативен подтекст в информациите по медиите, пуснаха и „уточнение по повод публикациите", като направиха и кратък разчет на това как и за какво ще бъдат изразходвани средствата.

Ето какво гласи той:

"22 000 делегати се очаква да посетят България по време на шестмесечното Председателство на България на Съвета на ЕС през 2018 година. 850 души са ръководителите на делегациите на най-високо ниво -- държавни и правителствени ръководители и еврокомисари. Интерес към събитията в страната ни са заявили и над 3000 журналисти.

В България ще се състоят над 200 срещи и конференции, над 1500 са организираните събития по време на Председателството в Брюксел.
Средствата за предвидените разходи за подготовката и провеждането на Председателството на България през 2018 г. са строго разчетени и подробно описани в Постановление № 67 на Министерския съвет от 05.04.2017 г.

Сумите са за две години - 2017 и 2018 и са с включен ДДС.

Постановление № 67 с определените суми за председателството по отделните пера е обнародвано в Държавен вестник, брой: 29, от дата 7.4.2017 г., стр.9 - http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=113433

Именно в Постановлението на МС, прието преди три месеца, са предвидени средствата от 1 милион лева за изработването на промоционални материали. Каквато е установената практика от предходните председателства, част от тези средства ще бъдат изразходвани за сувенири, информационни материали за делегациите и др. дейности, включително за брандиране, реклама на страната ни и популяризиране приоритетите преди и по време на председателството.

Председателството е не само ангажимент на страната ни да бъде домакин и организатор на срещите на Съвета на ЕС, но и възможност да променим имиджа на родината ни, каза министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова по време на Годишната среща на търговско-икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси, която се проведе по-рано днес.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това искат еврокомисарите, писнало им е от Брюкселско зеле. Искат малко хорце да им се тропне, нестинарки да им поиграят, да сръбнат таратор и ракийца, да им пуснем един облак балончета с гейските цветове, да застрелят някой глиган както си е в кочината, и толкова.

24.07.2017 23:17:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.