• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Захариева: Искаме да има обозрима дата за присъединяване на Сърбия към ЕС

Захариева: Искаме да има обозрима дата за присъединяване на Сърбия към ЕС

/КРОСС/ Основните акценти от разговора ни с президента Александър Вучич са европейската перспектива за Сърбия и нашето желание наистина да бъдем полезни и да използваме редкия шанс, който има година и половина, започвайки от нашето председателство, продължавайки през Австрия, след което и с Румъния и наистина да помогнем на страните от Западните Балкани за ясна перспектива за присъединяване. Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева след срещата ѝ със сръбския президент Александър Вучич, предаде „Фокус".

Днес (24 юли) тя пристигна в Белград, именно, за да се срещне с Вучич.

„Разбира се, те осъзнават, че няма как да се случи след една или две години, но сигналът и нашето желание е да има някаква обозрима дата или година за в бъдеще, така че да не се демотивират преди всичко хората в Сърбия и младите да останат тук.

Целта на моето посещение е наистина с другите балкански страни заедно, така както ние казваме: „Помогнете ни, за да ви помогнем", коментира Захариева и уточни, че това е изключително важно.

„Нашето съобщение към тях беше: „Ускорете реформите". Особено важни са реформите по отношение на съдебната система, на върховенството на правото, на човешките права. Ние можем да бъдем полезни и с експерти, които можем да изпратим тук или с техни експерти", допълни тя.

Според нея това са изключително важни глави и напредъкът по тях трябва да бъде осезаем и видим, за да може и българските европейски партньори да повярват в искреното желание за европейска перспектива, колкото е възможно по-скоро за Сърбия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

vesna papic

Чули сме, че българите имат много добър ескперт. Казва се Делян Пеевски. Разбира от човешки права и върховенство на закона. Както помогна на България, така може да помогне и на други страни да превърнат държавата си в кочина.

24.07.2017 20:46:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.