• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Алекс Алексиев: Ще платим висока цена за милите очи, които правим на Турция

Алекс Алексиев: Ще платим висока цена за милите очи, които правим на Турция

/КРОСС/ "Добрсъседството е хубаво нещо, но сиренето е с пари. Европа има Женевска конвенция, всеки, който е преследван по политически и религиозни причини има възможност да докаже, да му се даде убежище. Ние не го правим и това е много опасно. Ердоган няма да е на власт во веки веков. Хора, които ние по този начин третираме, за да правим мили очи на Ердоган, няма да останат с добри впечатления от България". Така експертът Алекс Алексиев коментира пред Нова ТВ политиката на Бойко Борисов спрямо Реджеп Ердоган.

Той коментира и случаят със задържаните вчера в Одрин българи. Те са обвинени за "нелегален трафик на мигранти и умишлено подпомагане на престъпна организация". Второто е особено тежко, защото става дума за ФЕТО. Това е Фетхуллахистката терористична организация, която според турските власти се командва от живеещия в изгнание в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен.

Анкара иска Вашингтон да го екстрадира, за да бъде съден като главен подстрекател за опита за преврат миналото лято.

"Трябва много внимателно да се процедира. Ако тези хора са наистина трафиканти, те заслужават да бъдат затворени. От друга гледна точка да се види, аджеба, що за хора са тия. Ако са хора, които са преследвани полтически, да им се даде възможност да докажат, да им се даде убежище. Ние правим точно обратното - пращаме ги на Ердоган, ако не на сигурна смърт, то поне на дългогодишен затвор", заяви Алексиев.
Според него да си гюленист в България не би трябвало да е престъпление.

"Гюлен нищо лошо не е направил за България. САЩ отказват да го депортират. Това, че Ердоган го иска не значи, че той е виновен за нещо. Това доказва, че има и друг прочит. Неговите последователи не би трябвало да бъдат третирани като престъпници", заяви Алексиев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Баш Адам

Ратаите и аргатите на Ердоган - вън от българската политика. Толкова ли е сложно да го разберете? Все още има време за това Утре може да е фатално късно.

01.12.2017 16:04:57

Adam.

Преднамерено мнение на един жалък ратай.

27.11.2017 22:11:58

Анонимен

Между другото, мисля, че българската азбука е много по удобна за турския език, отколкото тази латиница със заврънгучки, която сега използват турците.

27.11.2017 20:47:42

Анонимен

Алекс Алексиев определено не ми е любимец, НО - в случая определено е прав!!! Ще съжаляваме след време!

25.11.2017 20:10:50

Анонимен

Бойко и мисъл - забрави. Просто е продал интересът на България за жълти стотинки

24.11.2017 19:24:08

българин

Защо предишният коментар злослови срещу автора на статията. Авторът е син на Р.Алексиев, работи за Пентагона като експерт по държави в Близкия Изток. Това, което казва е много важно, управляващите трябва да следват принципи, а не преходни лица.Засега това прави Гърция, но не и България, а и тя е заплашвана с мигрантите, но Гърция, люлката на християнството, има непреходни ценности, управлява и живее за тях. Дори намирам тона на автора за мек за този случай, в който българите изпитахме срам, за пореден път.

24.11.2017 08:38:03

Анонимен

Господине вие сте водещ в разрушаването на селското стопанство и икономиката на БЪЛГАРИЯ , СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМАТЕ ПРАВО НА БЪДЕЩИ ПРОГНОЗИ

23.11.2017 09:38:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.