• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Предстоящи събития на 19 април 2018

Предстоящи събития на 19 април 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 14.00 часа президентът Румен Радев ще проведе заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки".

***
София.
От 08.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание среща на тема „Възобновяема енергия в България - възможности и предизвикателства на пакет „Чиста енергия".
В нея ще участва Клод Тюрме - член на Европейския парламент и президент на EUFORES - европейска неправителствена организация, ориентирана към възобновяемата енергия, и официална делегация от Европейската комисия.

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел и министър-председателят на България Бойко Борисов ще открият в столицата международна конференция под надслов „Формиране на дигиталното бъдеще на Европа: Високопроизводителни изчисления за научни и промишлени приложения в изключителен мащаб". Форумът ще се проведе в Зала 2 (Театър Азарян) на Националния дворец на културата.

***
София.
От 09.00 часа в НДК ще се проведе неформално заседание на министрите на енергетиката от Европейския съюз. След края на събитието, от 13.10 часа ще се състои пресконференция. От 14.00 часа ще започне конференцията на високо ниво "Чиста енергия за всички европейци - пътят напред" - Балканската перспектива за нисковъглеродното бъдещо на Европа.

***
София.
От 09.30 часа в зала „София" на хотел Маринела ще се проведе четвъртото издание на „Компания на годината - Успехът на фокус". Събитието ще бъде открито от вицепремиерът Валери Симеонов.
***
Велико Търново.
От 10.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски" Международното изложение „Културен туризъм" 2018.

***
София.
От 11 .00 часа вицепремиерът по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще проведе среща с национално представителни организации за хора с увреждания в сградата на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в Sofia Event Center ще се проведе 22-ата Европейска конференция за корпоративно управление.

***
София.
От 09.10 часа в София Тех Парк ще се проведе конференция на тема „Educate to create: от дигитални ползватели към дигитални създатели".

***
София.
От 09.30 часа в НДК ще започне третият ден на Европейската младежка конференция. След края ѝ, от 12.30 часа ще се проведе пресконференция.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе редовно заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа в София Хотел Балкан ще се състои честването на 65 години от създаването на Арбитражния съд при БТПП и 120 години арбитражна дейност в системата на БТПП.

***
София.
От 10.00 часа в зала 2 в Софийски Университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе семинар по повод 100-годишнината от рождението на Ингмар Бергман.
***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай М., Николай Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен Х., Таня Х. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитринка Ф., БорисБ. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Конферентната зала на БСК ще се проведе пересконференция
на браншови организации от сектор „Дейности по охрана и сигурност" на тема „Спрете Закона за частната охранителна дейност!"

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция във връзка с предстоящия 11-и Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик".

***
София.
От 11.30 часа Делегация на Комисията по европейските въпроси на Събранието на Република Македония, водена от председателя на комисията Артан Груби ще се срещне с народните представители от Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в зала „Запад". От 12.30 председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин и председателят на Комисията по европейските въпроси на Събранието на Република Македония Артан Груби ще направят съвместно изявление за медиите.
От 12.50 часа македонските депутати ще разговарят със заместник-председателя на Народното събрание Емил Христов и с председателя на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

***
София.
От 13.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Дамян Д. и Стелян П., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги С., Георги С. и Георги М., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в централното фоайе на Регионалния исторически музей ще се проведе концерт на групата на „Бистришките баби".
***
София.
От 18.00 часа в Националната галерия ще бъде открита изложбата „Вместо Ренесанс. Българското възраждане в изкуството - от иконата до светския портрет".

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте-институт България ще бъде открита изложбата „Нищо не се губи" на Викенти Комитски и Франсиско Монтоя Касарес.

***
София.
От 19.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде представена инсталация „Разкази" и видео инсталацията „Съзвездни букви" на визуалният артист Христо Гелов.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще бъдат представени книгата „Романът на моя живот" и филма „Монолог" с автор Георги Тошев, посветени на 75-годишнината на актьора Стефан Данаилов.

***
Бургас.
От 17.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Антон Вечерников ще има приемен ден в централата на партията в Бургас (ул. „Конт Андрованти" 5).

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Николай Малев ще проведе приемен ден в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна./ к.к. Св. Константин и Елена
От 13.00 часа в хотел Азалия в комплекс Св.. Константин и Елена ще се проведе Общото събрание на ЕВРОЛАБ (Европейската асоциация на националните сдружения на лабораторните общности в индустрията). Домакин на международния форум е българският представител на организацията - сдружение БУЛЛАБ.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в ДКС „Васил Левски" ще бъде открит XV Международно изложение „Културен туризъм".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала "Конферентна" на хотел "Панорама" ще се проведе дискусия по Дейност 1 „Привеждане на подзаконовата уредба и вътрешните правила в съответствие с практиката и нормативната рамка в областта на е-управление" по Проект BG05SFOP001-1.002-0004 „Надграждане на Имотния регистър за интеграция с кадастралния регистър и предоставяне на допълнителни е-услуги".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в ритуална зала на Община Велико Търново ще се проведе IV Научна конференция „Културно-историческо наследство: опазване, представяне, дигитализация", организирана от БАН, част от МТИ „Културен туризъм".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в ДКС "Васил Левски" ще бъде открито „Фоайе на книгата" - съпътстващо събитие към МТИ „Културен туризъм".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание" ще се проведе Международна кръгла маса по въпросите на културния туризъм.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в зала „Европа" на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий" Н. Пр. Текла Харангозо, извънреден и пълномощен посланик на Унгария в София, ще изнесе лекция пред студенти и преподаватели.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа в филиала на Медицински университет- Варна във Велико Търново ще се проведе среща разговор с писателя Калин Терзийски.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание" ще се проведе Церемония по награждаване на победителите в Международния филмов фестивал „На Източния бряг на Европа".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ПГТ „Васил Берон" ще се проведе среща с автора Тихомир Иванов.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба от творби на ученици от специалностите дърворезба, интериорен дизайн и иконопис на Национална гимназия за приложни изкуства /НГПИ/ „Тревненска школа" - град Трявна.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в ОДК ще се проведе Общински празник на фолклорното танцово изкуство.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с писател Георги Бърдаров.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на площад „Цар Асен I" ще бъде излъчен Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина", празнични илюминации - безплатна прожекция по случай XV МТИ „Културен туризъм".

***
Видин.
От 11.45 чaса в Заседателната зала на областна администрация - Видин, информация за медиите ще представят Областният управител на Видин Албена Георгиева, и представители на Дирекция Регионална служба по заетост - Монтана и Дирекция Бюро по труда - Видин.

***
Враца.
От 14.00 часа на покритата писта по лека атлетика ще се проведе Общинско атлетическо състезание „Лъвски скок" с ученици от всички общински училища от 3-4 клас.

***
Горна Оряховица.
От 12.30 часа в НЧ „Напредък - 1869" Държавна опера - Бургас ще представи „Пинокио" - опера за деца от Александър Йосифов, диригент Цанислав Петков.

***
Горна Оряховица.
От 14.30 часа в Зала 1 на Общината ще се проведе VII-ми Културно-образователен форум на тема „140 години свободна България".

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък - 1869" Държавна опера - Бургас ще представи „Бродуей ще полудей" - концерт-спектакъл на трио „Тенорите". Диригент Левон Манукян.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се проведе първата среща по проекта „Библиотеката и училището - заедно за един по-чист град".

***
Костинброд.
От 11.30 часа ще се състои церемонията по първа копка на нова производствен база на „Ролпласт груп" АД в Индустриална зона Костинброд, ул. Император Константин Велики №19.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в сградата на Съюза на учените ще бъде открита студентска конференция на тема „Православие - традиции и съвременност" организира за пета поредна година Катедра „Теология" към философско-историческият факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Величка Д., обвинена в употреба на платежни инструменти - банкови карти, без съгласието на титулярите.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 1 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Боян Л., обвинен в избягване на установяване и плащане на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Тодор П., обвинен в избягване установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 16.00 часа на открита сцена в парк „Рибница" ще се проведе концерт под надслов „Бъди независим! „Северен" е срещу дрогата!".

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ организират приемни за граждани. От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А започва срещата с Веселин Маневски. От 17.00 часа започва приемната на Пенчо Малинов, която ще се проведе в партийния офис на ул. „Коста Паница" №5. От 17.30 часа Петър Попов и Ясен Михайлов ще се срещнат с граждани в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" №9. По същото време Гошо Къчков ще има приемна в партийния офис в район „Северен" на бул. „Марица" №91.

***
Русе.
От 09.30 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе семинар на тема „Координационен механизъм за помощ на пострадали от домашно насилие".

***
Русе.
От 10.30 часа в хотел „Рига" Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия - Русе организира отворен ден по проект „Повишаване конкурентоспособността на МСП от сектора на агро храните чрез транснационални клъстъри - ФОКУС".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на проф. Христина Милчева, декан на Медицинския колеж в Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Народно читалище „Св. Климент Охридски - 1858" ще бъде предстаена книгата на Веселина Славова „Поробена любов".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в къщата музей „Гео Милев" ще бъде представено творчеството на литературното течение „Нова социална поезия" пред старозагорска публика.

***
Трън.
От 14.00 часа ще се проведе заседание на Общинския съвет в Трън.

***
Шумен.
От 13.00 часа в СУ „Трайко Симеонов" ще се проведе Общинският етап на Националната ученическа викторина по безопасност на движението.

***
Шумен.
От 13.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Постоянната комисия по заетостта в област Шумен.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.