• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Емил Стойнов, спечелил от "Еврофутбол" над 115 000 лв. с 1 лев, разкрива стратегията си на игра

Емил Стойнов, спечелил от "Еврофутбол" над 115 000 лв. с 1 лев, разкрива стратегията си на игра

/КРОСС/ „ПЪРВО СЕ ЗАРАДВАХ, ПОСЛЕ ИСКАХ ДА ПРЕГЛЕДАМ ПАК ВСИЧКИ МАЧОВЕ"

Винаги съм бил на печалба от „Еврофутбол" - споделя майсторът на предвижданията
Емил Стойнов е на 57 години от Пазарджик. По професия е електромонтрьор. В момента работи в млекопреработвателно предприятие. На 13 април - петък, той спечели от „Еврофутбол" 115 923,04 лева от 9 мача в права колонка само с 1 лев! Много от срещите, познати от него, завършиха неочаквано, което прави постижението му да изглежда още по-значимо.

В откровено интервю Емил Стойнов чистосърдечно споделя своя начин на мислене и игра, разказва за целите, които си е поставял, и разкрива стратегия, която го е довела до големия успех!

- Колко често играете „Еврофутбол"?

- Редовен участник съм и играя от доста години. Нещата започнаха през 1997-1998 г. съвсем случайно. Двама колеги в София играеха и ми беше интересно, защото единият е от ЦСКА, а другият е от Левски. Всеки понеделник падаше голям смях с тях заради резултатите на двата отбора. Един петък ме попитаха какво ми е мнението за някакви мачове. Аз избрах три хикса, те ми пуснаха фиш и в понеделник отдалече ми правят знак, че съм ги познал.

Така започнах да си взимам програмка и да играя. По принцип аз не възприемам пункта като място за хазарт.

За мен „Еврофутбол" е зала за мачове, където се мисли, използва се логика и се случват интересни неща. Иначе, да отида някъде, да заложа на пет числа и да гледам дали ще се паднат, не ми е по вкуса. След първия успех от три хикса познах четири хикса и започнах да гледам по друг начин на играта, да си поставям цели, да играя за нещо определено.

Задачата ми беше да качвам по една цифра към спечелената сума. Първите ми печалби бяха двуцифрени - 27 лева и деветдесет и няколко лева. И си поставих за цел следващата да бъде с три цифри - поне 100 лева. Тогава си промених начина на игра. Избрах 10 мача в права колонка с 10 лева (аз по принцип играя в повечето случаи права колонка) и спечелих 700 лева. Изпълних си и тази задача, така че следващата ми беше да спечеля 1000 лева. Междувременно се случиха и други събития.

Имаше един период, в който ходех по изследвания, бях в болнични, не ми излизаха точни диагнози и финансово моментът беше тежък за мен. Само тогава съм гледал на „Еврофутбол" като на хазарт - реших да избера 4 или 5 мача, които са по-сигурни, и да ги играя със 100 лева.

Коефициентът беше около 4. Четири дни поред играх така - във вторник, сряда, четвъртък и петък. Имаше предварителни кръгове за Шампионска лига и Лига Европа. Срещу 400 лева, инвестирани през тези дни, взех общо 1600 - тоест спечелих 1200 лева, което тогава ме постабилизира и се почувствах по-спокоен.

- А след това върнахте ли се към предишния си стил?

- Да, след това пак се върнах на моя начин на игра и започнах да си търся печалбата над 1000 лева. Обмислях с какви средства да играя и спрямо тях какви коефициенти да търся. И избрах 10 мача в права колонка, но ги играх с 50 лева. Печалбата ми беше 1400 лева. Тогава си изпълних и тази задача. Следващата беше 10 000. В този период започнах да играя джакпот. По това време в събота имаше син джакпот 13 срещи, а в неделя - червен джакпот 12 срещи, които бяха независими един от друг и с натрупване.

През седмицата имаше други два - червеният беше 11 срещи и имаше жълт от 10 срещи, на който обаче залогът му беше по 50 стотинки на колонка. Другите бяха по 10 стотинки на колонка. Това правеше жълтия джакпот по-непривлекателен, защото аз играех двойни срещи, тоест по 128 колонки, което по 10 стотинки на колонка е 12,80 лева, но по 50 стотинки вече сумата става различна. Поканих един приятел да играем двамата червения джакпот с 11-те мача - да си делим парите, но да го играем постоянно, а не да минат примерно 3 тиража и да се откажем. За първи път влязохме в джакпота през март 2006 г. - спечелихме 1400 лева. Играехме система от 7 двойни и 4 твърди.

Тогава се пошегувах с него. Попитах го дали знае какво е Голям шлем. Това е от тениса, където има 4 турнира - открито първенство на Австралия, Франция, Англия и Щатите. Ако някой играч ги спечели в една календарна година, това се казва Голям шлем. Ако е разхвърляно в две години, е само Шлем. Попитах го иска ли да направим Голям шлем - тази година да уцелим още три пъти този джакпот. Той се засмя: „Ще го направим ли?". Казах му: „Ще се опитаме!". И започнахме. Лятото имаше Световно първенство. Тогава влязохме в джакпота за втори път, пак с 1400 лева печалба.

През септември влязохме трети път, пак с 1400 лева - тази печалба вече ни беше нещо като гарантирана, все едно за нас е предназначена. На 13 декември 2006 година вече тиражът беше много интересен. Англия, най-ниските групи - Нантуич, Хароу Бъро и други подобни села. Ние гледаме вестника, мислим и пускаме за джакпота във вторник.

В сряда сутринта - тогава си проверявахме мачовете на телетекст на телевизора - гледаме резултатите и 10 мача са като нашите, а за един мач, който ни е двоен - „1Х", още няма резултат. Отиваме на работа, минава време, няма го. Той започна да се притеснява, помолихме един колега компютърен специалист да търси как са завършили тези отбори, той изрови някакъв английски сайт и започнахме да четем. Там пишеше, че отборите са играли, домакините са повели в някоя минута, имало е и дузпа в първото полувреме, станало е 1:1 и нямаше повече информация. Казах си - сега, ако е отложен мачът, джакпотът отпада, остава само колонката.

Най-накрая излезе в 10.30 часа краен резултат 1:1. Звъннах в централата на „Еврофутбол", джакпотът беше малко над 44 000 лева, имаше две печалби, нашата беше 22 000. Казаха, ако искаме да отидем веднага да си я получим. Отидохме, взехме я и тогава си постигнах следващата цел - печалбата с петте цифри. Това беше през декември 2006 г. След това 2007 г. излизах от България, върнах се през 2008 г., но тогава играех по-малко.

- Остана ли амбицията Ви да си подобрите печалбата с още една цифра?

- Да. През 2010 година си казах - време е да постигна следващата си цел, печалба от 100 000 нагоре. Трябваше да съобразя какво да играя, възможностите си за инвестиции с коефициентите. Защото, както ви казах, аз малко съм залагал с по-големи суми - само 5-6 пъти съм играл с по 100 лева. Започнах да си търся варианти за мачове с по-сериозни коефициенти.

Почти не играя мач с коефициент под 3. Сега във въпросния фиш имам само 2 изключения от това правило. Започнах да опитвам. Играл съм с 9 хикса, с 10 хикса. Стигах до куриозни случаи от типа на 7 познати хикса, един - не, и един отложен мач, обаче в играта всичко това го има. Бягали са ми мачове в последната секунда. Веднъж в 95-ата минута ми избяга мач, заради който изпуснах сума, три пъти по-голяма от сега спечелената, но не съм се ядосвал. Свикнал съм да гледам с интерес на това, което се случва. Както ви казах, аз не приемам „Еврофутбол" като хазарт, а като зала за футболни залози, мачове, статистика, логика, мислене и резултати.

- Как стигнахте до целта в крайна сметка?

- Постепенно започнах да играя не само хиксове, но и други варианти - например, ако има висока единица или двойка, която ми харесва, избирам нея. Но този път ми отне малко по-дълго време да се случи. Сега постигнах и тази своя цел.

- Много от срещите, на които сте заложил, завършиха по изненадващ начин. Как ги познахте?

- Много хора ме питат, но аз си имам някаква логика. Примерно за двата български мача вътрешно бях почти 100% убеден. Даже се изненадах, че Ботев са били само с 2:1. Аз очаквах там висок резултат, но явно Славия са влезли във форма или Ботев са играли по-слабо. За мача Левски - ЦСКА бях сигурен, защото ЦСКА без трима основни играчи, и то - единият от тях Каранга, нямаше как да се справят, а и ЦСКА бяха тръгнали леко надолу. За Шампионската лига имам следните основания - Барселона и Реал Мадрид са 100% класирани след първите мачове. При всички положения и двата отбора са подценили реваншите.

Гледах първите срещи от четвъртфиналите. Рома първия път играха толкова слабо срещу Барселона, че нямаше как втори път да се представят по същия начин. Независимо че мачът завърши 4:1 в първата среща, надиграването от страна на Барселона не беше толкова силно.

Предположих, че там може да се получи изненадващ резултат и заложих на победа за Рома, но чак да се стигне до елиминиране не го очаквах! Същото нещо с Реал Мадрид - 100% се смятат за класирани, победа с 3:0 като гости и естествено, че ще се опитат мачът да премине по най-лесния за тях начин, с малко подценяване. Там мачът тръгна зле за тях. Ювентус поведоха във втората минута и първото полувреме завърши 2:0. Другото, което там съм си мислел, е, че Реал вече победиха Ювентус много пъти категорично. Време беше Реал да изиграе един слаб мач срещу Ювентус и обратното. Това ми беше логиката за тази двойка.

За Манчестър Сити - Ливърпул - това са английски отбори. Доколкото съм виждал, при тях има нещо като правило - не е важно колко гола ще получиш, а ти да вкараш с един повече. Моите разсъждения за тази двойка са били, че при този резултат от първата им среща, Манчестър Сити трябва да се хвърля. Открие ли се обаче, ще получи гол. Ако това се случи, мачът ще свърши. И е въпрос на това Ливърпул още колко гола ще вкара. Което и стана. След като Ливърпул вкара за 2:1, можеше с още повече за Ливърпул да завърши този мач.

- А как познахте равенството на Байерн Мюнхен - Севиля?

- Байерн Мюнхен - Севиля беше с най-високия коефициент. За мен Байерн започнаха малко да излизат от форма точно преди този мач. Сега пак са смачкали Леверкузен, но на тях не им трябваше повече от това да се класират. И те си го направиха практично, по германски. За Лига Европа ми бяха най-притеснителни мачовете, като там бях сигурен само за Олимпик Марсилия - РБ Лайпциг и 5:2 мисля, че е категоричен резултат. Там също гледах първия мач и независимо че Марсилия го загубиха, 1:0 не ме притесняваше изобщо.

Много повече ме притесняваше Спортинг Лисабон с Атлетико Мадрид, защото Атлетико Мадрид наистина я искаха тази купа - те нямаше вече какво друго да искат. От друга страна, Спортинг Лисабон не са лош отбор и играят добър футбол, особено в това първенство. Отначало тръгнаха силно и реших да дам една единица. За Арсенал -ЦСКА Москва се изненадах от резултата. Там очаквах 0:0 и да няма за какво да се играе при 4:1 първия мач, но срещата се е развила 2:0 за ЦСКА с възможност при трети гол да изхвърлят Арсенал. И вече там е тръгнал обратът - 2:1 в 73-ата минута и в допълнителното време 2:2.

- Имаше ли някоя прогноза, която решихте да промените в последния момент?

- Бях написал в предварителната си прогноза за Рома - Барселона хикс, но после си казах - Рома трябва да измият срама от първия мач, сигурно ще се хвърлят с всички сили, така че си промених знака на единица.

- Това е било много добро решение.

- И още едно решение имаше, свързано с тази печалба. Аз пусках фиша в понеделник вечерта и гледах програмата на „Еврофутбол", която е за периода петък - понеделник. В нея бяха включени само мачовете от Шампионската лига във вторник и сряда, а срещите от Лига Европа ги нямаше. Тях ги гледах в Интернет, но обърнах внимание и на мачовете от понеделник. Бях си харесал ЦСКА Москва -Динамо Москва, двойка на коефициент 5.50. В последния момент реших да не го играя този мач, извадих го от фиша и оставих само тези от вторник, сряда и четвъртък. Във вторник сутринта погледнах с едно око и знаете ли как беше завършил мачът - 1:2.

- Значи можехте да имате още по-голяма печалба?

- Въобще не съжалявам! Аз съм постигнал това, за което съм играл.

- И сега? Коя е следващата цел?

- Очаквах този въпрос. Следващата цел, естествено, е да търся максималната потенциална печалба, но не знам дали ще мога да го направя и дали ще я преследвам толкова упорито, както досега. Осем години съм играл с тази идея и с тази цел. Не е било някаква бясна амбиция, но съм бил последователен. Както Ви е казал и букмейкърът, играл съм си нормално - с по левче-два и на коефициенти, които да ми дават печалба над 100 000. Това съм търсил. Има вариант да пробвам да играя пак, но не вярвам да е толкова упорито, както досега.

- Какво направихте, когато разбрахте, че печелите?
- В петък сутринта си проверих последните срещи и дойдох при букмейкъра, за да се потвърди и от апаратурата. Оттам нататък процедурата се оказа много бърза, чиста и приятна, за което съм благодарен на „Еврофутбол".

- Кога си получихте парите от печалбата?

- Още в петък - бяха много любезни, учтиви и експедитивни.

- Какво беше чувството, когато разбрахте, че печелите?

- В първия момент бях много радостен. Малко след това просто исках да прегледам отново всички мачове, макар че аз ги знаех наизуст, защото не играя често срещи за няколко дни напред. Обикновено играя за ден, най-много за два, но най-често за ден. И този път си ги проследих.

След първия ден, като излязоха двата мача от Шампионската лига и от българската Купа, след втория ден - другите два от Шампионската лига и българската Купа, така че останаха тези от Лига Европа, които си ги проверих в петък сутринта. Така че първото беше радост, а после - удовлетворение, че съм си постигнал целта точно по този начин - нормално и последователно, без някакви фикс идеи, луди амбиции и луди залози.

- Как играете, когато единият от отборите е България?

- Останало ми е като спомен, че веднъж играх пак за голяма печалба - към 300 000, и един от мачовете ми беше единица за Хърватска - България. Хърватска поведе с 2:0. Стана една смяна в нашия отбор, влезе Владо Манчев (той е от нашата пазарджишка школа), подаде на Бербатов и стана 2:1. След малко Бербатов вкара втори гол за 2:2 и завършиха „хикс". Това беше единственият мач, който ми избяга тогава. Така разбрах, че не трябва да се играе срещу нашия национален отбор.

Това се потвърди и когато Хърватска ни гостува в България. Бях сигурен, че ще ни победят и играх пак двойка за тях. Биха ни с 2:0. Печалбата ми беше над 500 лева, но през деня един колега ме попита: „Как може да играеш срещу България?"

Отговорих му, че втори път я правя тази грешка. Замислих се и реших да не взимам тази печалба. До пункта на Централна гара, в който играехме тогава, видяхме една жена. Тя седеше и очакваше някой да й остави нещо. Отидохме при нея и й оставихме всичките пари от печалбата. Оттогава срещу нашия национален отбор не съм играл.

- Кои са най-големите коефициенти, които сте познавал?

- Мога да се похваля, че съм познавал победата на Лудогорец срещу ПСВ Айндховен в първия мач от групите на Лига Европа. Коефициентът беше над 10. Най-големият коефициент, който съм хващал обаче, е, когато започваше едно Световно първенство за младежи до 21 години.

Аржентина бяха световен шампион и щяха да играят срещу САЩ. Точно тогава най-силните играчи като Меси бяха излезли от младежкия отбор на Аржентина, а Щатите бяха амбицирани да се представят добре и в този футбол, не само в техния си американски футбол. Заложих на Щатите и те биха с 1:0. Коефициентът беше 15. Аз обичам да играя такива мачове, но винаги почиващи на някаква логика.

Не просто да видя някакъв коефициент, примерно 8, и да си кажа - това ще го играя. Първо трябва да погледна отборите и да помисля. И второ, избягвам да се сблъсквам с много информация. Отварям програмката и гледам примерно първенството на Италия. Проверявам последните 6 мача на единия отбор, за да видя има ли някаква градация, и по същия начин на другия отбор.

И ги наблюдавам как вървят - примерно победа, загуба, равен, две победи, три загуби, за да се ориентирам в каква форма е отборът. Ако се наложи, но не винаги, гледам и домакински мачове на домакина и гостуващи мачове на гостуващия отбор. Така избирам. Не гледам цялото първенство.

- От кой отбор сте?

- От Бенковски Пазарджик! Бил съм в юношите на този отбор някога и тук имаше много силна детско-юношеска школа, както и мъже, които играха дълги години в „Б" групата на България. Това е един от отборите, които могат да се похвалят с около 5000 души публика на домакински мач в „Б" група. В същото време, без да ги засягам, Славия и Локомотив играеха пред 200 човека в София. А оттук ходехме на мач, в който Бенковски Пазарджик гостува, по 1000-2000 човека.

- Кой ще спечели на Световното първенство това лято?
- По принцип на Световно първенство Германия винаги ми е един от фаворитите, но сега Бразилия, може би.

Какво ще направите с парите, които спечелихте?
- Те са една нормална сума, която ми дава някакво спокойствие. Вече направих едно дарение от 10 000 лева на физическо лице, което има необходимост.

- Имате ли някакъв талисман или ритуал за късмет?
- Нямам. В тези неща има и логика, и късмет. Както ми е излизал мач в последната секунда, така ми е и бягал, като много повече пъти ми е бягал. За мен няма сигурен мач. Всичко може да се обърне - червен картон, дузпа.

- Свързвате ли този успех с някакви други събития?

- Петък - 13-и, беше денят, в който си взех печалбата. На 13-о число през декември пък взехме предишната голяма печалба от джакпота. Така че, числото е 13!

- Кой е любимият Ви пункт на „Еврофутбол"?

- Имам два любими пункта на „Еврофутбол" в Пазарджик. Единият е на Трифон Малинов, в който спечелих сега (на ул. „Дойран" 14), а другият е на Крум Кантарев (на бул. „България" 71). И на двете места е много подредено, приветливо, а букмейкърите са истински професионалисти!

- Ако сега теглите чертата, на плюс ли сте от играта?

- За тези, да кажем 10 години, в които съм тръгнал да търся тази печалба, съм играл с не повече от 3000 лева общо. Но съм имал и много печалби между 100 и 1000 лева. Винаги съм бил на печалба от „Еврофутбол"! Даже един приятел в София ми казва: „Ти си единственият, когото познавам, и е на печалба от „Еврофутбол". Но това не е така! И другите участници печелят често. Въпросът е да играеш разумно и постоянно, да си обмисляш мачовете, понякога да рискуваш малко, но най-вече да играеш с удоволствие и да се забавляваш!

                         

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.