• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Осъдиха американци, планирали да взривят блок с мигранти

Осъдиха американци, планирали да взривят блок с мигранти

/КРОСС/ Съдът в американския щат Канзас определи трима местни граждани за виновни, след като срещу тях бяха повдигнати обвинения за планирането на експлозия в жилищен блок с имигранти от Сомалия. Това съобщи в сряда в електронната си версия вестник "New York Times".

По данни на изданието съдебното жури е заседавало в продължение на общо седем часа в продължение на два дни преди да вземе решение. Очаква се присъдата на обвиняемите да бъде обявена в края на юни. Всички тях обаче ги грози доживотен затвор.

Прокуратурата твърди, че Къртис Алън, Гавин Райт и Патрик Стейн са планирани да поставят експлозиви в жилищен блок в Гардън Сити, в който живеят около 120 души, включително имигранти от Сомалия. В сградата се помещава и джамия. Те са се надявали бомбите да избухнат на 9 ноември 2016 г. - ден след президентските избори в страната, като с действията си те са очаквали, че ще предизвикат вълна от действия срещу останалите имигранти и мюсюлмани в САЩ.

Вината на тримата мъже беше доказана чрез аудиозаписи на ФБР, в които се чува как обвиняемите наричат ​​имигрантите "хлебарки" и обсъждат различни варианти за атака срещу тях, включително експлозия. Правните защитници на американците обаче настояха, че думите на клиентите им са били просто „шега“.

Защитата също така подчерта, че личното неприязън на мъжете към имигрантите и мюсюлманите не е престъпление, съгласно законите на САЩ. По данни на "New York Times" и тримата са членове на крайнодясна група, наречаща себе си „Кръстоносците“ и имат опит в боравенето с оръжия. Алън, Райт и Стейн биват арестувани пре октомври 2016 г. след разследване, продължило около осем месеца.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.