• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Антон Кутев: Трябва да спрем безхаберието в МВР

Антон Кутев: Трябва да спрем безхаберието в МВР

/КРОСС/ „Не съм убеден, че вотът на недоверие ще мине, но не е това целта. Ако мине, това би било добре за държавата. Въпросът е да спрем това безхаберие в министерството на вътрешните работи”, заяви Антон Кутев от БСП.

По-късно днес левицата трябва да внесе втори вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов. Този път темата му е провал в системата на „Сигурността”. БСП предлага депутатите да останат без лятна ваканция през август, докато не решат проблемите, които заливат обществото през последните седмици.

По думите на Кутев най-сериозни са проблемите по отношение на вътрешния ред, но има недостатъци и в министерството на отбраната, както и по отношение на финансовата сигурност.

„Аз лично имам 15 въпроса към министъра на вътрешните работи, а той отговаря, че според него всичко е наред и системата си работи”, каза още Антон Кутев.

Хората с увреждания

„Аз съм убеден, че цялата машина на държавата ще се насочи срещу майките на деца с увреждания. Те трябва да бъдат защитени”, каза Кутев.

Кутев заяви в студиото на „Тази сутрин“, че се чувства неудобно всеки път, когато минава покрай НС, и вижда всички майки и деца с увреждания, които протестират. По думите му обществото и държавата са длъжни да направят нещо за тези хора, тъй като те няма как да работят и да подобрят положението си.

Относно скандала със скъпия билет на зам. – министъра на труда и социалната политика, Росица Димитрова, той каза, че лично е повдигнал въпроса в НС дали България ще бъде представена на Конференцията на страните по Конвенцията за правата на хората с увреждания в Ню Йорк.

Кутев обясни, че тази конвенция не е ратифицирана в България, а и българската делегация е била без ясна концепция за своето участие и не е защитила интереса на страната ни и хората с увреждания у нас.

„Въпросът не е дали знаеш колко струва самолетния ти билет. Въпросът е, че ако имаш смислена политика и знаеш какви са ти целите, резултат можеше да има”, коментира Кутев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.