• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Филм за секс-робиня спечели голямата награда на 62-ия Лондонски кинофестивал

Филм за секс-робиня спечели голямата награда на 62-ия Лондонски кинофестивал

/КРОСС/Филмът "Джой" („Joy", 2018), заснет от австрийската режисьорка с ирански корени Судабех Мортезаи, е признат за най-добър филм на 62-ия Лондонски филмов фестивал. Списъкът на наградените бе обявен официално от организаторите на събитието.

Втората режисьорска работа на Мортезаи вече получи едно от отличията на филмовия фестивал във Венеция. Филмът разказва историите на момичета от Нигерия, които са доведени в Европа и принудени да се занимават с проституция. Главната героиня, чието име е "Джой" ("радост"), се озовава във Виена и в крайна сметка свиква с живота на секс-робиня, неспособна да прекъсне порочния кръг и да промени живота си. Журито нарече филма "уникална и провокативна лента, която рисува шокираща картина за устойчивостта на хората в нечовешки условия".
Общо 10 филма на киномайстори от Унгария, Италия, Китай, Колумбия, САЩ и други държави претендираха за голямата награда на фестивала.

Лондонският кинофестивал, който стартира тази година на 10 октомври, е най-големият филмов фестивал в Обединеното кралство и се провежда под егидата на British Film Institute. За първи път той се провежда през 1956 година.
Руският режисьор Андрей Звягинцев е един от двамата режисьори за повече от половин век в историята на събитието, чиито творби два пъти са печелили голямата награда, пише ТАСС. През 2014 г. с гран-при на Лондонския фестивал бе удостоен неговият филм "Левиатан", а през 2017 г. престижната награда му бе връчена за филма "Нелюбов".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.