• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Знаете ли, че Киану Рийвс говори руски?

Знаете ли, че Киану Рийвс говори руски?

/КРОСС/ По време на снимките на блокбъстъра от 2018 г. "Сибир" холивудската звезда изненадващо посети Санкт Петербург и дори почете руски класики.

54-годишният Киану Рийвс е една от най-мистериозните звезди в Холивуд - той често изненадва феновете по цял свят, като публикува стихотворения, използва градския транспорт и разбира се избира неочаквани роли.

В края на септември руските фенове на Киану най-накрая имаха възможност да гледат най-новия му романтичен трилър, който се развива в Русия - "Сибир". Той играе ролята на американски търговец на диаманти на име Лукас Хил, който се забърква в неприятности, след като се влюбва в местната собственичка на кафене Катя и се оплита все повече в любовната авантюра и съмнителните си бизнес дела.Филмът е сниман основно в Канада (защото е по-евтино), но екипът прекарва и няколко седмици в Русия през пролетта на 2017 г. за снимки на открито. Именно тогава внезапната поява на Киану по улиците на Санкт Петербург разтърси социалните медии.

В интервю за руските медии актьорът каза, че Сибир е избран като място, където да се развива действието във филма, тъй като това е "едно от най-енигматичните и мистериозни места на Земята". Освен това голяма част от диалозите във филма са на руски, така че дори му се наложило да чете "Хамлет" на руски и да обогати речника си.

Снимките по филма вече са приключили и Киану сподели, че ролята му е помогнала да подобри езиковите си умения, но все още има какво да се желае от произношението му на руски. "Сега се опитвам да усвоя произношението. Звучи красиво, музикално и има толкова много интонации и семантични тонове", каза актьорът през септември, като допълни, че чете кратки руски класически разкази и пиеси. "Все още не съм стигнал до Толстой".
Киану призна, че ученето на руски всъщност е било един от най-приятните аспекти от работата по филма. "Мисля, че това е врата към културата. Можеш да слушаш техните песни, техните гласове... Филмът не е политически и когато започнахме проекта, атмосферата не бе точно такава, каквато е в момента. Мисля, че в него по-сериозно са засегнати темите за семейството, за олигарсите, за престъпния свят", казва той.

Въпреки че лентата разказва за престъпния подземен свят, той е преди всичко за Русия, твърди Киану. "Свързвам Русия основно със силата на морала. За вас това е норма", казва той пред руската преса. "И все пак руснаците не са толкова корави в реалния живот в сравнение с начина, по който обикновено ги представят (в киното). Например, докато снимахме по улиците на Санкт Петертбург, хората много се притесняваха да поискат автограф, за да не ми пречат. Беше много мило от тяхна страна".

Източник https://bg.rbth.com

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.