• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Сър Греъм Уотсън: Великобритания се е превърнала в посмешище

Сър Греъм Уотсън: Великобритания се е превърнала в посмешище

/КРОСС/ Великобритания се е превърнала в посмешище, смята сър Греъм Уотсън - британски политик от либерал-демократичната партия и член на Европейския парламент за Югозападна Англия (1994-2014 г.). Той коментира резултатите от предсрочните парламентарни избори на Острова, на които консерваторите спечелиха убедителна победа над лейбъристите, а Борис Джонсън спечели мнозинство в британския парламент, обещавайки Брекзит до Коледа.
„Повечето от моите сънародници гласуваха за партия и за правителство, което иска да ни изкара от Европейския съюз", подчерта британският политик.

Сър Греъм Уотсън е у нас, за да представи българския превод на книгата си „Изграждането на либерална Европа: Проектът АЛДЕ".

Пред препълнената зала в Дома на Европа в София той заяви: „Всичко се свежда до изграждането на либерална Европа". На представянето присъстваха председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и Н.В. Цар Симеон II, както и много други привърженици на либералната идея, участващи на българската и европейската политическа сцена. „Всичко се свежда до изграждането на либерална Европа. Благодаря ви за ролята, която изиграхте вие", обърна се авторът към тях към политиците, чиито политически формации НДСВ и ДПС са членове на АЛДЕ.

Политикът не пропусна да засегне и ширещите се в много европейски страни популистки движения. „Патриотът обича страната си, а националистът мрази съседите си „отбеляза той". Според него либерализмът може да се определи като начина, по който се отнасяме един към друг.

Пред присъстващите той призова да не позволяват да бъдат въвличани във „фалшивия патриотизъм".

„Делата на политици като Валери Симеонов са разрушителни. Ние трябва да се радваме на мира и благоденствието, а не да участваме във „вербална война" един срещу друг", смята сър Уотсън.

За да обясни проблемите на Европейската политика и евроскептицизма, той си послужи с шега. „Съществуват три основни лъжи по света. Първо - парите вече са във вашата сметка. Второ - аз ще те обичам и утре, и трето - идвам от Бюксел и съм тук, за да ви помогна".

В книгата си авторът прави опит да представи историята на най-голямата центристка партия в ЕП - Алиансът на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ).

„Не бива да позволяваме на французите да блокират разширяването на ЕС и присъединяването към него на Северна Македония и Албания", призовава авторът в нея. Според него само така Европа ще може да има „високоскоростен влак от Тирана до Страсбург и газопровод от Варна до Западна Европа".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Помияр

14.12.2019 13:45:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.