• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Видеозаписът на инцидента със съблеченото в автобус в София момче показва нападателите

Видеозаписът на инцидента със съблеченото в автобус в София момче показва нападателите

/КРОСС/ Столичната полиция все още не е установила нападателите, които в петък около 19 ч. съблякоха 14-годишно момче в автобус, пътуващ по линия 404.

Разследващите са иззели записите от видеокамерите в превозното средство, предстои да бъдат разпитани още свидетели, както и шофьорът на автобуса. От столичната полиция и Софийската районна прокуратура съобщиха пред "Дневник", че записите са с достатъчно добро качество, за да бъдат разпознати нападателите.

Видеозаписът е 70 секунди

Разследващите от Първо РУП работят по идентифицирането и задържането на нападателите. В Софийската районна прокуратура е образувано досъдебно производство за грабеж, но то може да бъде преквалифицирано на по-късен етап.

"Случило се е на последната, трета, врата на автобуса. Видеозаписът от качването на четиримата младежи до бягството им е 70 секунди", обясниха от Столичната община. След инцидента нападнатото момче се е возило до шофьора и е смятало да слезе и да си търси дрехите, но шофьорът го е разубедил, защото е можело повече да пострада, добавиха от общината.

Той е уведомил диспечерския пункт, че е възникнал проблем между спирките "Гара Подуяне" и кръстовището за кв. "Редута". От там са сигнализирали полицията. Отделно шофьорът е говорил с пътнички, които казали, че вече са се обадили на тел. 112, уточниха от общината.

При скандали шофьорът не е длъжен да се намесва, а да сигнализира

При неочаквани инциденти шофьорът на автобуса няма право да го напуска, а е длъжен веднага да уведоми диспечерския пункт. Не е негово задължение да разтървава биещи се, все пак голяма част от водачите в градския транспорт са жени, уточниха от общината. В протокола за действие в такива ситуации не е разписано дали да се затварят вратите, шофьорът трябва сам да прецени. Има случаи, когато се появи дим в автобуса и тогава трябва да спре и да ги отвори.

Ще има видеокамери и паник бутони във всички автобуси, тролейбуси и трамваи на столичния градски транспорт до края на годината. Едва тогава ще може да стартира тикет системата със сините валидатори, казаха за "Дневник" от Центъра за градска мобилност.

 

*Снимка: Мария Кадийска, Facebook

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

по този повод

законът в Швейцария, а и в други държави в Европа гласи,че който е свидетел на престъпление и не се намеси се счита и бива съден като съучастник в това престъпление.

25.02.2020 07:12:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.